Tausheten er minst like ille som drapstruslene: En hyllest til Amal Aden

 

Amal Aden gjorde det igjen! Hun, med sin skarpe penn og modige stemme, skrev om forkastelige holdninger blant en del innvandrere som først og fremst ødelegger for innvandrere selv. Uredd, som hun er, sto hun frem med navn og bilde og fortalte om en rekke forhold som er svært kritikkverdige i sin kronikk i Dagbladet den 20.10.16.

Drapstrusler haglet inn

Kronikken forteller om mennesker som bor i Norge fysisk, men som har ingen lojalitet eller emosjonell tilknytning til landet. Arbeidsføre mennesker som misbruker et velferdssystem som skal ivareta de aller svakeste. En slik utnyttelse er tankeløst, egoistisk og kynisk. Hun fikk 322 drapstrusler, stort sett fra det somaliske miljøet i utlandet, men også fra noen i Norge. Denne kronikken har åpenbart truffet noen ømme punkter, siden enkelte har svart med raseri og trusler. Å drapstrue noen på grunn av en ytring er en av de mest primitive og ureflekterte måtene å forholde seg til skamfølelsen på.

Den tause gruppen

Det som er kanskje minst like ille, er den tausheten man er vitne til fra spesielt det somaliske miljøet i Norge. Det finnes mange somaliske foreninger i Norge. Vi har Somalisk Forening, Somalisk Kultur Forening, Somalisk Studentforening, Somalisk Intellektuell Forening, Somalisk Media og Kultur Forening, Forening for Somaliske Kvinner og Barn, Somalisk Velferds Forening osv. Det finnes også en somalisk moské i Oslo. Ingen av disse har så langt kommet med noen form for støtteerklæring til Amal Aden. Ingen av dem har fordømt disse drapstruslene så langt og enda verre: ingen av dem støtter Amal sin avsløring av de kritikkverdige forholdene. Hvorfor er det slik?

Selvpåført fremmedfrykt

I debatten som pågår om fremmedfrykt, blir etniske nordmenn beskyldt for å ha hovedansvaret. Jeg tror innvandrere må begynne å innse at de også er medansvarlige. Mohamed Abdi, som er selv norsk-somalier, foreslår en nasjonal handlingsplan mot muslimhat i sin kronikk i Morgenbladet 14.10.16. Han er bekymret for økende skepsis mot muslimer i Vesten. Ja, med en slik atferd blant visse innvandrere, burde man begynne å bli bekymret. Jeg spør: er ikke det som skjer mot Amal Aden muslimhat? Burde ikke de somaliske, men også andre innvandrergrupper, forsvare Amal og fordømme disse truslene? Eller, blir hun sviktet fordi hun er homofil? Er det slik at i stillhet tenker man at hun fortjener dette? Ser dere det? Når dere er stille begynner mine fantasier å spinne. Når enkelte fra innvandrermiljøet utnytter det norske velferdssystemet skapes det selvsagt mer fremmedfrykt, men da kan man si; det dreier seg om noen få, heldigvis ikke majoriteten. Når en del mennesker skriker og kommer med drapstrusler så kan man si: det dreier seg om noen få, heldigvis ikke majoriteten. Men når en hel gruppe er tause og vender sine rygger mot Amal Aden blir saken annerledes. Da er det ille og dette skaper skepsis og i verste fall fremmedfrykt.

Jeg, på vegne av SSI (Senter for Sekulær Integrering) fordømmer på det sterkeste den trakasseringen hun er blitt utsatt for og støtter fullt ut hennes modige avsløring av de kritikkverdige forholdene hun skriver om med førstehånds kjennskap. Jeg har en utfordring til de somaliske foreningene og den somaliske moskéen i Norge: Støtt Amal Aden, fordøm både utnyttelsen av velferdssystemet og den psykiske mobbingen Amal blir utsatt for.

  

                                                                                                                        
 

13 kommentarer

Audun Berg

26.10.2016 kl.08:32

Enda en muslim som har forstått virkeligheten. Fantastisk. Men denne mannen har rett i det han skriver. Her er det ikke hat, men realistisk kritikk. Han tar tilside noen som ikke er kjeltringer, men majoriteten støtter hatet. Dette sier oss at så godt som samtlige av disse folkene burde deporteres tilbake til Somalia ved første anledning. Berettiget kritikk er ikke hat, men i islam skal det drepes om noen kritiserer noe som helst. Hvorfor skal vi holde en mengde kjeltringer med mat og hus når de hater alt som er norsk og benytter seg av vår hardt opparbeidede velferd? Dette lavmålet av respekt og moral viser hva islam står for i virkeligheten. Er det merkelig at det er krig og problemer i disse landene? Er det ikke noe å tenke på at somaliere stort sett kommer ut som de mest negative i alle statistikker?

Roger

26.10.2016 kl.08:42

Fantastisk bra at noen er krystallklare i sin støtte til Aden!

Jeg støtter analysen om at måten innvandrermiljøet reagerer på i slike saker, påvirker fremmedfrykten blant etniske nordmenn. Somaliere vil kanskje si at det er urimelig at de som samfunn skal ta ansvar hver gang noen utsettes for trusler. Men da er det viktig at man er klar over at i en norsk referanseramme, så er det SVÆRT UNATURLIG at et helt samfunn reagerer med stillhet og manglende støtte i slike tilfeller. En slik unaturlig stillhet mener jeg helt klart bidrar til skepsis og mistenksomhet fra etnisk norske. At de samme miljøene gjerne mobiliserer demonstranter mot noen tegninger gjør kontrasten absurd.

Jeg håper virkelig at den norske stat stiller skikkelig opp i forhold til Aden og tilsvarende andre personer som står opp og tar slike store belastninger til nytte for oss alle. Om det skulle mangle penger på et budsjett, så er det bare å vise lederskap og finne penger! Det er rett og slett viktig for våre barns fremtid. Alle som fremsetter slike trusler her i Norge må få ekspressbehandling rett i kasjotten. Viktig at de konservative miljøene vet at man får trøbbel om man prøver å stilne slike stemmer.

Islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali fremhever hvor viktig det er å støtte og beskytte muslimske dissidenter "for our sake as much as for the sake of Islam".

https://www.prageru.com/courses/political-science/islam-religion-peace

26.10.2016 kl.09:08

hun stigmatiserte og satt alt som er av Somalierer i Norge i en helt spesiell bås da, er jo ikke bra det.

Kan sånn smått forstå folk blir sure

johs

26.10.2016 kl.09:21

Audun, han er ikke en muslim. Ikke alle med opprinnelse fra MØ er muslimer, tro det eller ei. Fint innlegg!

Susanne

26.10.2016 kl.09:24

Oh du som ikke bruker navn.

Så du forstår at man sender drapstrusler? Er det virkelig en akseptabel måte å reagere på?

Hva slags inntrykk gir DE av det Somaliske miljøet? Har ikke de et ansvar for hvordan de oppfattes?

Blir som forbrytere som hater politiet fordi de blir tatt, uten at det streifer dem et øyeblikk at om de hadde holdt seg til loven, hadde de ikke blitt arrestert.

M. Tvedt

26.10.2016 kl.09:31

For å si det sånn: Hvis folk gir en gruppe penger for å gjøre ingenting... Så fortsetter det i ingenting. Så enkelt er det.

Alle må dømmes over lik standard, vi kan ikke vise sensitivitet av kulturelle årsaker. Hvis alle begynner å dømme muslimer, med deres holdninger, tvangstanker og fordommer.

Får du servert en deilig svinestek på selskap, så spis den. Smak i det minste. Det kalles høflighet og respekt. Og ta av hodeplagg, selvfølgelig. Bordskikk.

Og forresten, her ramler damer over dørstokken i fylla iført miniskjørt, men er likevel et fullverdig og respektfullt menneske. Tro det eller ei.

Vi har ikke tid til sånn overtroisk fjas her i norge, vi har hverandre, og naturen det er det.

På tide å vise fasthet, likeverd og holde folk til ansvar uansett bakgrunn.

brumle

26.10.2016 kl.09:42

Til debattanten uten navn: Du kommer med regelrett sprøyt.

Er det slik at vi bare skal holde kjeft og ikke angripe NAV-misbrukere fordi du mener vi stigmatiserer den suverent største gruppa av "tvilsomme" NAV klienter?

Audun Berg

26.10.2016 kl.10:01

Ok, så var han ikke muslim, men kommer fra et fanatisk muslimland, så det er lett å ta feil. Beklager. Men en må være klar over at uansett hvordan en oppfører seg som enkeltmenneske av en eller annen nasjonalitet så slår misligheter tilbake på hele nasjonen. Overdådig fyll og ufinheter har ikke vært vår tradisjon i tidligere tider. Og ikke bør det bli det heller. Så videt jeg har forstått så drakk de vin i bibelsk tid også, men ovdrikk og svir skulle en ikke bedrive. Når en ikke har rent vann så kanskje en svak vin kan gjøre nytten som drikke. Bedre det enn å dø av tørst. Det er jo fritt frem til deg selv om du vil drikke eller ei. Nei jeg støtter ikke alt det tøvet disse ørkentraverne maser om. Når de kommer til oss og ber om hjelp så forventer jeg en viss høflighet og takknemmelighet tilbake. Bare litt om ikke annet. Men om de ikke liker vårt system så vennligst reis tilbake dit de kom fra. Jeg syns virkelig det er på tide at det blir tatt et oppgjør med dette islam idiotiet. Det passer ikke her hos oss. Men det er litt merkelig at en del iranere med utdannelse kommer hit og finner vårt system attraktivt. Historien sier at de hadde et høyt utviklet system for lenge siden, helt til grekerne brennte alt sammen. Til og med med alkohol. Perserne var jo et stort rike en gang i tiden. Men det som profeten har rusket sammen har jeg ingen sans for. Det der overlever kun under drapstrusler. Kirken hadde stor makt hos oss også i tidligere tider, helt til vi lærte å lese og tenke selv. Det er lett å manipulere en befolkning av analfabeter. Derfor islam. Frie selvstendige individer med utdannelse ville antagelig aldri sverget til islam om de ikke ble truet.

brumle

26.10.2016 kl.10:26

"...Vise fasthet, likeverd og holde folk til ansvar uansett bakgrunn".

Meget bra! Jeg kunne ikke formulert det bedre.

I dagens forvirrede innvandrerverden får alt for mange "offentlige maktpersoner" støtte og anerkjennelse når de viser unnfallenhet, forsvarer forskjellsbehandling og uansvarlighet. Dette viser de tydelig ved helt ukritisk å hjelpe og støtte folk som tar med seg sin rasistiske og voldelig religion med på flyttelasset...

Rune

26.10.2016 kl.10:54

Når det gjelder akkurat somalierne som gruppe er det ikke bare noen få som utnytter velferdssystemet. Jeg har bekjentskaper i politiet, og de sier at somaliere som kommer hit som asylsøkere eller via familiegjenforening ofte nærmest tropper opp på Gardermoen med NAV håndboka i bagasjen, og har full kontroll på hvilke stønader og ytelser de har krav på og kan søke om. Holdningen og kunnskapen om at hvis de reiser til Norge får de gratis penger og bosted og trenger ikke å jobbe er meget utbredt allerede før de reiser fra hjemlandet. Skandaløst få somaliere i Norge jobber eller bidrar med noe som helst positivt. Mennene vil ikke jobbe, og kvinnene får i stor grad ikke lov av de samme mennene å jobbe. Tro ikke at dette er holdninger de plutselig utvikler når de kommer hit. Dette er en del av den somaliske ukulturen, og en del av årsaken til at Somalia er den søpledynga det er. Akkurat somaliere som gruppe er trolig den mest mislykkede av alle innvandrergrupper i Europa, og den folk misliker sterkest. Tilfeldig? Neppe..

Dipper

26.10.2016 kl.16:27

Aden har mange støttespillere her på nettavisen, men hadde nordmenn flest hatt hennes mobilnummer hadde nok støtteerklæringene langt overgått de 300 drapstruslene og sannsynligvis sprengt mobilnettet for en periode. Med folk som Shaygani, regjeringsmedlemmer, Norges befolkning og andre bloggere som støtter henne, skal hun vite at det er mange som følger med.

Den fordømmende Muslimske mann bør gå i seg selv og stille spørsmålet hva han selv har bidratt med til det norske samfunn, enn å foreslå å drepe mennesker med ytringer som han ikke liker. Slike mennesker trenger vi ikke i Norge.

Johnny

26.10.2016 kl.19:03

Somaliere er mer kriminelle en andre grupper i Norge? Tall fra Statistisk Sentralbyrå gir langt på vei belegg for den påstanden.

Somaliere i Danmark er langt mer kriminelle enn dansker og innvandrere fra andre land. Det viser nye tall fra det danske Justisdepartementet.

Sverige: Länsstyrelsen, Region Skåne, Arbetsförmedlingen och fyra Skånekommuner har valt att dölja en larmrapport om somalier i utanförskap.

Utnyttelsen av velferdssystemet? Vel, det er ikke bare de fra Somalia som utnytter velferdssystemet. Uansett hvem som utnytter systemet - dette bør stoppes!

Eller trenger vi å stoppe dette? Hva skjer hvis noen blir oppdaget? Ikke mye. Blir noen dømt å betale tilbake penger - blir ikke dette betalt. Hvorfor? Det er en grunn til at du er på NAV. Noe som virker er å frata dem statsborgerskapet og kaste utlendinger ut av Norge

Det foregår svart arbeid i Norge som beløper seg til 420 milliarder kroner. 14 prosent av BNP. 150 milliarder kroner er tapte inntekter til Staten.

Alt i alt. Hvor mange milliarder kroner blir Norge føkket på hvert eneste år? Det er de lovlydige som må betale til syvende og sist.

Audun Berg

26.10.2016 kl.20:30

Det er flere som er enige med meg ser jeg. Hiv snylterne ut av landet. Det er flere land som har ganske harde krav til innvandrere og slik bør det antagelig være. Ingen liker snyltere og kjeltringer. De som ikke vil følge norsk lov kastes ut umiddelbart. Svindelen på NAV bør stoppes. De som ikke kan eller vil ha en jobb mister utbetalingen etter max 2 år. De som sender sine barn tilbake til utlandet seiler under falsk flagg. Send umiddelbart familien etter. Slikt er jo direkte svindel. Det er utrolig hvor godt mange er opplært i norske trygderegler. De kan ikke norsk, men hva de kan kreve av NAV det vet de bedre enn oss norske. Fullstendig grensekontroll er det eneste fornuftige. Sjekk av alle som skal på fly til Norge fra utlandet, slik som US har det. Bilder av person, pass og billett slik som Scotland har det. Enkelt og effektivt. Slik som disse snylterne driver det så lager de ris til egen bak og skaper hat i befolkningen. De som virkelig trenger hjelp eller er forfulgte faller gjennom. De flinke som kan og vil lære og integrere seg kaster vi ut og bunnfallet beholder vi. Molbopolitikk.

Skriv en ny kommentar

hits