Den meningsløse «godhet»

Skjermdump fra Aftenposten

Linn Nikkerud skriver i sin kronikk i Aftenposten at det bør være rom for å kle seg i Niqab i Norge.

I første delen av sin kronikk konfronterer Nikkerud, helt riktig, usaklige og fiendtlige ytringer mot muslimske kvinner. Slike ytringer er etter min mening skadelig for å kunne føre en saklig diskusjon om vanskelige temaer som berører oss i Norge.

Jeg vil minne Nikkerud om en ting: vi, som har hatt en kritisk røst mot Niqab, har også fått gjennomgå en god del hetsing, nedlatende ytringer og uthenging.

Når jeg leser Nikkeruds kronikk tenker jeg at hun er et godt og engasjert menneske med et stort hjerte. Hun skriver at hennes kamp handler hovedsakelig om menneskets selvbestemmelsesrett og om at alle samfunnets borgere skal vurderes etter de samme prinsippene i et fritt demokrati.

Selvet er alltid i relasjon

Jeg ser aldri på Selvet som en isolert enhet, atskilt fra andre Selv. For meg er Selvet alltid i relasjon og må forholde seg til andre. Det finnes ingen Selv uten at det er knyttet til mange andre Selv.

Hvis man godtar denne definisjonen av Selvet, vil man fort se at handlingene en gjør vil påvirke andre. Man vil også finne ut at mine valg bærer et ansvar med seg. I det man velger noe, velger man mange andre ting bort. I et tidligere blogginnlegg skrev jeg at det er stor forskjell mellom kvinnen i et Sharia-styrt land som er blitt tvunget inn i Niqaben og utslettet, og en kvinne som velger, som et fritt menneske, å utslette seg selv på denne måten.

Kvinnen som bevisst tar på seg Niqab i Norge er intet offer, men et fritt menneske som velger bort en fullverdig kommunikasjon med sine medborgere. Hun ekskluderer andre fra en meningsfylt relasjon. Nikkerud advarer Norge mot diskriminering og etterlyser dialog og åpenhet. Her blir igjen de som står utenfor Niqaben skyldige og den som har valgt å skjule seg bak Niqab frigjort for ansvar.

En hån mot menn

For meg virker det slik at det foreligger en konkurranse om å erklære seg som offer i islamdebatten. Så la meg for første gang ta offerkappen på meg og snakke på vegne av en del menn som er krenket.

Niqab er nemlig ikke bare et kvinnediskriminerende plagg, men uttrykker også en nedlatende holdning mot menn. Hva tenker man om menn her? At vi er noen villdyr, seksuelt fikserte og perverse skapninger som ikke har styring på våre lyster? At vi ikke er i stand til å forholde oss på en anstendig måte til kvinner i samfunnet? Jeg synes dette er en fornærmelse mot menn.

Niqab ødelegger mest av alt for muslimene selv

Det å se på nordmenn som fiendtlige mot islam er blitt den dominerende diskursen. Det er blitt «opplest og vedtatt» at muslimer blir systematisk diskriminert og ses ned på i Norge. Men det er nå på tide å snakke også om de enkelte muslimer som ødelegger for muslimene selv. Leseren må ikke bli sjokkert over denne påstanden. Hvem drepes mest av muslimske terrorister? Muslimer. Hvem diskriminerer mest muslimer med en forskjellig tolkning av islam? Muslimer. Det er på tide å stille spørsmål ved hvor mye ansvar enkelte muslimer har for det dårlige omdømmet muslimene har fått i Norge de siste årene.  Å kle seg i Niqab, er en type atferd av enkelte muslimer, som ødelegger først og fremst for muslimene selv.

Den meningsløse «godhet»

Det er en misforståelse at den som tolererer «alt», har rom for «alt» og respekterer «alle» type holdninger og atferd er «den gode». Jeg påstår at av og til er det nødvendig å konfrontere en handling som er destruktiv. Dette gjør vi i hverdagen. Når vi ser en venn er i ferd med å ødelegge sitt liv, prøver vi å stoppe henne. Å respektere hennes selvdestruktive handlinger gjør oss ikke gode. Når Nikkerud ber om enda mer raushet overfor Niqab-bruk, blir dette en godhet som er meningsløs, fordi det hun støtter, i frihetens navn, er absurd, selvutslettende og diskriminerende.

Nikkerud, med sitt store hjerte, ser bort fra den bitre virkeligheten; at Niqab har ingen funksjonalitet i et moderne samfunn. Fra et evolusjonistisk perspektiv er den dømt til å mislykkes. Kan en kvinne med Niqab fungere som sykepleier, barnehageassistent, lærer, advokat, politi, personlig trener, psykolog? Hvis Nikkerud er ærlig med seg selv, vet hun hva svaret er.

Jeg er ikke fiendtlig innstilt mot kvinnen som frivillig velger Niqab. Tvert imot, jeg er god mot henne, fordi jeg ikke ser på henne som et offer, men et tenkende menneske som har ansvar for sine handlinger.

Jeg er god mot henne fordi jeg utfordrer hennes selvdestruktive valg og handlinger med min stemme.

41 kommentarer

Audun Berg

06.04.2017 kl.07:44

Igjen en god beskrivende analyse av situasjonen. Jeg må si meg enig i hans påstand om å bli beskrevet som forbryter. Noen er det, men den store majoriteten av mannfolk vil jeg tro er normale mennesker som behandler det andre kjønn med respekt og godhet til felles beste. Men når noen av disse "lissom" superreligiøse stenger seg ute med påkledning da blir jeg noe forbannet. Jeg er slettes ingen forbryter og forlanger å bli respektert som menneske. Vi ble født uten klær, men har måttet finne måter å beskytte oss på pga klima, sol og andre grunner, men å maskere seg for å stenge seg ute fra andre det går ikke. Det hele er noe forbannet tøv.

Som Shahram skriver så er muslimene sine verste fiender dem selv. Og om de ikke begrenser sine tullete krav og påbud til oss andre så får de enda flere fiender. Hiv den fordømmte koranen i søpla og bli siviliserte. Det er trist å nå igjen få servert at kristendomshistorie skal vekk fra undervisningen til fordel for islam. Og NAV har i årevis støttet terrorister med betydelige summer, mens andre med berettigede krav blir avspist med smuler. Skammelig. Hva slags land har dette blitt? Stem landssvikerne ut ved neste valg. Vårt demokrati og samfunnssystem blir misbrukt og undergravet av folk som aldri burde fått lov til å inneha en ledende stilling. Stort sett så ser det ut som at ganske mange er enige i det som Shahram skriver, heldigvis vil jeg si. Politikerne burde lytte til denne mannen.

Geir

06.04.2017 kl.08:42

Fantastisk bra innlegg. Takk.

Ismael

06.04.2017 kl.10:48

Jeg anbefaler Norske politikere og samfunnsdebatanter å lese og følge tett på Shahram Shayganis blogg og opplysende kommentarer. Politikere og media eliter får lære seg mye om politisk islam av Shahram Shaygani. Fremveksten av politisk islam er knyttet til fremveksten av høyre populistiske partier i vesten fordi etablerte partier og media har sviktet. Det er menigsløst og sløsseri av skattemidler å satse på dialog og integrering i det muslimske miljøet som er kontrollert og styrt av politisk islam.

arild wara

06.04.2017 kl.12:02

Jeg er helt enig med tankene Shahram Saygani her har fremmet. Politikere bör absolutt lytte til hans dypere innsikt, og grunnleggende forståelse av det dyptsittende problem. Personlig har jeg ingen konfliktfölelser med sekuläre muslimer, og er gift med en. Jeg tror ikke på en mulig inntegrering all den tid vi tillater enklaver, miljö, og en hard kjärne reisende Imamer å motarbeide fornuften med ufornuften der dreper og undertrykker kvinner generelt. En haver imam som skulle ha noe fornuftig å komme med, skulle på forhånd bli advart, väre på det rene med at å innföre krigersk inntolleranse, hat, og oppbyggelse til vold og angrep på det samfunn de er gjester i, må forstå han er uönsket, og ikke har noe carte blance innpass til å forlede og ödelegge fine opplyste unge frie mennesker som vil velge å leve sine liv i fred og demokrati uten denne politiske "dödleige nålepute" uvesenet banket inn i sjel og sinn med oltidens steinhammer. Dette beror på våre slappe halvtsovende politikere der naivt tror på sine egne ideologier, og lever på sin egen sky med beskyttelse, og alle muligheter åpne. De er feige, og vil mest av alt sörge for sitt eget kandidatur, og privilegier, mens Norge, som det frie gode lands demokrati er i ferd med å tape sin rett på alle hold. Jeg vil helst ikke se en eneste ny Moske der det absolutt mye heller kunne stått et jordbruk, trär, skog, åkerland, frukthager. hva som helst annet, enn flere skjulesteder for reisende helvetesforkynnere der undertrykker og bedrar og fraröver unge frie mennesker sine frie valg, og Frihet til livet i og velge selv. jeg mener bestemt at disse Imamer ödelegger for sekuläre gode muslimer jeg vet og kjenner til ikke önsker dette for sine egne barns ve og vel. De har skjönt at dette er politisk makt struktur diktatur skjult i og med Religiöse anfektelser. Allah (Gud) har mange navn, som kjärt barn, gir nytt liv, og eier retten til å ta det, ikke de mörkemennene der oppfordrer til hellig krig og råskap, missbruker hans navn til gode for egen äre og vil bygge seg et maktdomene med andres penger og blod ofre.

Rune

06.04.2017 kl.12:06

Jeg ser på generelt grunnlag kraftig ned på alle som sverger til og lever etter befalinger fra diverse fantasifigurer. Dere er som små barn som skriver ønskeliste til julenissen, eller legger melketennene sine i vann til tannfeen. Studier viser at jo mer intelligente mennesker er, jo færre tror på slikt tullball. Neppe tilfeldig. Islam som religion/ideologi er dog i dagens globaliserte verden i særstilling når det kommer til destruktivt, fordummende makkverk, og har rett og slett ingenting i den frie, sekulære delen av verden å gjøre.

ejoe

06.04.2017 kl.12:07

Jeg har fulgt Shahram's innlegg over tid, og jeg er meget imponert over innleggene han har skrevet. De er gode, gjennomtenkte og balanserte.

Det beste av alt er at de kommer fra en med samme bakgrunn, som her en helt annen virkelighetsoppfatning enn han har.

Når flere lignende innlegg kommer fra ikke etnisk norske, men som likevel er normenn, og ser hvor privilegerte vi er, gjør det inderlig godt.

Jeg håper at politikerne våkner opp og ser at (dum)snillisme ikke fører noe godt med seg i det lange løp.

Alt er ikke perfekt i Norge heller, men vi er nok en av landene i verden det er best å bo.

Ahmed

06.04.2017 kl.12:09

Wow!! Så fantastisk innlegg. Du burde blitt nominert til nobel fredspris Shahram. 👏🏻👏🏻👏🏻.. Eller den nye statsminister i Norge!! Fantastisk, alle iranskeee bloggere er Eee-stolt av deg.,

Shahram Shaygani

06.04.2017 kl.12:54

Ahmed: Takk for at du følger med. Jeg regner med at dine kommentarer er en form for sarkasme. Jeg ber deg om å komme med en kritikk av det jeg skriver og ikke personangrep. Skriv gjerne hva det er du er uenig i når du leser den siste kronikken min. Ønsker deg en fin dag

Stig

06.04.2017 kl.12:24

Det blir feil at kvinner må kle på seg når det er muslimske menn som har lyster. Hvorfor kan ikke mannlige muslimer gå med bind for øyet ?

Chris Jensen

06.04.2017 kl.12:45

Glimrende. Tusen takk!

Morten Archer

06.04.2017 kl.12:50

Bra innlegg! Jeg har tidligere kritisert deg, Shahram Shaygani, for vinklingen i innleggene dine. Dette innlegget likte jeg langt bedre. Jeg legger sterk vekt på de to siste avsnittene om respekt for de som har ett annet standpunkt. Det er etter min menig den beste, om ikke eneste, veien videre, om vi skal kunne leve sammen i framtiden. Flere av de som har kommentert her før meg burde merke seg de avsnittene.

Shahram Shaygani

06.04.2017 kl.12:57

Morten Archer: Tusen takk kjære Morten. Jeg setter stor pris på dine tilbakemeldinger og tar det med meg videre.

Espen André

06.04.2017 kl.13:42

Godt at det er noen som tør å ta opp problemer som hysjes ned av andre.

Rune

06.04.2017 kl.13:42

Morten Archer: Du kan ikke ha respekt for underkastelse etter prinsipper, verdier og befalinger fra gamle bøker og "guder" som du har null respekt for. Det er rett og slett ikke mulig. Jeg respekterer deres rett til å tro på hva de vil, men kan overhodet ikke tilby noen respekt for det de faktisk tror på. Respekt er noe du gjør deg fortjent til, ikke noe du krever. Vold, løgn, diskriminering, undertrykkelse, hat, virkelighetsfornektelse, tvang og innskrenkning av frihet og menneskerettigheter. Er dette ting du mener man skal ha respekt for? Mange folk, kulturer og religioner er inkompatible og overhodet ikke i stand til å leve fredelig side ved side. Sånn har det alltid vært, men dessverre er vi ute av stand til å lære av historien. Overalt i verden hvor det befinner seg en betydelig muslimsk minoritetsbefolkning har det utviklet seg terrorisme og militær separatisme. Det er ingen grunn til å ikke tro at det samme vil skje i Europa på sikt.

Røy

06.04.2017 kl.14:07

Eg vakna opp te dagens gladnyhet om at gode kreftor i Sogn og Fjordane ska bekjempa radikalisering med å få fleire unge innvandrarar te å gå jamnleg i moskeen. Då mangla det barra at dei får pengar te å bygga han då. Så her har lokalpolitikarane det besta argumentet dei kan få te å auka eigedomsskatten, då kan dei nytta skattepengane te å bygga stormoske i Førde for å stoppa radikalisering, det e'kje berre lurt det e kjempelurt.

Eldar Gulli

06.04.2017 kl.14:38

Jeg må takke for at du skriver det du skriver her. Dette er en analyse av de faktiske forhold som det står dyp respekt av . Likevel er jeg redd for at de som burde lese dette, vil ignorere det du skriver . Jeg er ganske sikker på at de menneskene jeg sikter til er klar over hva som er fornuftig, men frykten for å innrømme at politikken de fører er feil, og den kostnaden det måtte medføre med tanke på deres posisjoner og privilegier, hindrer dem i å la fornuften seire . Man kan jo nesten ikke tro at det kan være slik , men jeg finner ingen annen måte å forklare fenomenet på .

Be-sharam shaygayni

06.04.2017 kl.14:46

Hva skal man si om dere Norsk-Iranere...?

Dere hater islam og muslimer. Dere lar ikke en eneste sjanse gå ifra dere til å kritisere dem. Dere må ha ett trist liv, virkelig butthurt folk, er det pga det som skjedde med sjahen deres back in the days?

Dere kan bli så liberale dere vil, fortsett å slikke r**** til you know who...

identitetsløse tullinger....

og ja Chåååni Du skrev feil. En hån mot menn hahahaha, skikkelig iransk skrevet...." Et hån mot menn"

peace out :)

Shahram Shaygani

06.04.2017 kl.16:00

Be: Hei, det eneste du kommer med er personangrep. Kom med en saklig kritikk hvis du klarer så svarer jeg på det. Ellers fint hvis du endre på språket ditt.

Sigurd Pedersen

06.04.2017 kl.15:17

Veldig interessant artikkel!

Kunne du, Shahram Shaygani, skrevet en artikkel om kunnskap og manglende kunnskap om Islam hos dem som er troende muslimer.

Vi feirer i år 500 års jubileum for reformasjonen hvor Martin Luther slo opp tesene på kirkedøra i Wittenberg. Han visste at han med dette var i livsfare og måtte gå i dekning. Like etter reformasjonen satte han i gang med å oversette Bibelen til tysk fra latin, slik at europeere kunne lese hva som egentlig stod i grunnteksten. Før dette måtte de bare lytte til latin fra munker og prester.

På samme måte er det - etter hva jeg forstår - innen Islam. Veldig få ha kunnskap om hva som står i Koranen og i Hadithene. De vet ingenting om den historiske Mohammed. Hvordan går det an å diskutere med slike - hvor lett påvirkelige er de vel for ytterliggående islamske predikanter!

Moktar

06.04.2017 kl.15:29

Som en opplyst Muslim og akademiker bør Shahram Shaygani holde foredrag for Norske politikere som har tilrettelagt og åpnet for Islamister i Norge. Norske politikere/regjeringen gir økonomisk støtte til Muslimske organisasjoner under dekke av dialog, anti-radikalisering og integrering, for å kjøpe/ sikre seg stemmer i miljøet. Det er fordi de ikke har lyst til å lytte til kunnskapsrike, moderne og opplyste muslimer som Shahram Shayganim. Hijab og Niqab er islamisters makt demonstrasjon og ekskludering av muslimer fra ikke muslimer og van-tro er grunnleggende prinsipper av islamisme. Det er fordi islamister fordømmer og kjemper mot integrering og inkludering av muslimer i van-tros samfunn. Integrering og inkludering i et slikt ikke-muslimsk samfunn er Haram (forbudt).

Tvedt.blogg.no

06.04.2017 kl.17:54

Veldig intelligente innlegg om et viktig tema. Alltid en fornøyelse å lese norskiraneres vinklinger.

Kan fortsatt ikke helt forstå de norske feministapologistene som vil band vei for tildekking av kvinner. Selvhatet er nok overveldende.

Frode

06.04.2017 kl.17:56

Fantastisk bra innlegg. Vi trenger flere som deg så har Norge blitt et veldig godt land å bo i for alle. :) Svært vanskelig å være uenig i noe som du skriver. Men jeg er jo " dessverre " Norsk.

Shiva

06.04.2017 kl.18:10

Jeg sier dette til alle idioter som tror at det er Guds vilje at kvinner må dekke seg fra topp til tå:

Hvis Gud eksisterer og hvis Gud ønsker at kvinnene må dekke seg og hvis Gud er allmektig, hvorfor skapte gud jente barnet naken? Hvorfor skapte ikke Gud jente barnet helt dekket ved fødselen? Gud er jo allmektig ikke sant?

Kom til rasjonal tenkende verden, dere idioter. La menn og kvinner leve naturlig som Gud egentlig ønsket.

Ahmed

06.04.2017 kl.19:36

Ok Shahram la oss holde oss til fakta. Du skriver flere innlegg som kun og bare kun kritiserer Islam og de som følger den og du står ikke for det. Du skriver at du er muslim mens du mener at relgionen ikke passer i ett demokratisk system. Så da lurer jeg på, er du muslim eller ikke så vi kan få det avklart. Du har dine følgere som jubler hver gang og skriker ut om deres frustrasjon og hat for islam og hva gjør du med disse holdningene?? Ingenting faktisk så skaper du dem og sier at du gjør oss muslimer enn tjeneste???? Se bare på Auduan"breivik" Berg.Oser ut og skyter om hvor mye han hater muslimer og islam. Hva gjør du med disse holdningene ? Ingenting, faktisk du utnytter disse stakkars engstelige menneskene for din fordel k. For å bli berømt ikke sant Shahram. Du og alle disse andre norsk iranske bloggere. Du kan lure dem men ikke oss utlendinger som kjenner dere iranere ut og inn. For din info så har jeg bodd i Iran baba joon og kjenner godt til iranere som deg. Du sier til folk som kritiser dine innlegg hold deg til fakta ikke personlige angrep så hvor mange personlige angrep skaper du hver dag for flere muslimer med dine falske innlegg?? Nå får du smake din egen medesin. Verden er i flammer og det hjelper ikke å helle bensin å si at : det er ihvertfall ikke diesel.. For de som virkelig ønsker ordentlig fakta og ikke falsk ta gjerne kontakt

Shahram Shaygani

07.04.2017 kl.07:38

Ahmed: Endelig kom du med en saklig kritikk. Ahmed, jeg er en muslim reformist. Ahmed, reformasjon er en del av islam og må godtas, til og med støttes. Du har ikke lest mine blogger, men du har lest det dine egne tolkninger og fordømmelse om meg. Du skriver at jeg skriver kritisk om islam, om jeg gjør det, so what? Jeg skriver om mye som jeg mener burde rettes opp, først og fremst for en bedre fremtid, også for muslimer. Så spør du om hva jeg gjør med folk som er kritiske mot islam? Jeg hater ikke dem i hvert fall. Jeg lytter til dem, ikke går i forsvar, tenker over hva de sier og går over dialog med dem. Du anklager meg for å bli berømt. Ahmed, jeg gjør ikke dette for å bli berømt, jeg gjør dette for fremtiden, fordi jeg har en moralsk plikt å si fra og engasjere meg. Ahmed, jeg er faktisk klart å bli venn med de alle fleste som jeg har kritisert og har kommet i dialog med dem. For eksempel jeg og Linn Nikkerud har hatt givende samtaler i de siste dagene sammen. Verden er i flamme Ahemd, enig. Det hjelper ikke å snu ryggen til flammene og late som at det går over av seg selv . Det kreves engasjement og diskusjon. Hvis du nå leser bloggene mine, ser du at jeg aldri generaliserer, aldri snakker nedlatende om noen, men holder meg til en høflig og saklig linje. Jeg får stadig telefoner og meldinger fra muslimer og ikke muslimer som takker meg fordi jeg snakker deres sak, fordi mange sekulære muslimer er blitt forbigått i disse diskusjonene.

Kimberly

06.04.2017 kl.19:46

Bra skrevet!! Har selv diskutert med at plagget er nedlatende mot menn. Kjenner flere menn(også muslimer) som føler ubehag når de er i samme rom med damer med niqab. Ikke pga religionen men fordi de føler at de er redde dem.

Frode

06.04.2017 kl.20:19

Ahmed: Du skriver uforståelig.Men er du så frustrert over hvordan det er i Norge så er bare å si ifra, så er det helt sikkert mange så vil sponse en flybillett til Mekka for deg. Bloggen her handler om hvordan vi skal få det bra sammen i Norge, ikke om hat som du babler om.

Frode

06.04.2017 kl.20:20

Ahmed: Du skriver uforståelig.Men er du så frustrert over hvordan det er i Norge så er bare å si ifra, så er det helt sikkert mange så vil sponse en flybillett til Mekka for deg. Bloggen her handler om hvordan vi skal få det bra sammen i Norge, ikke om hat som du babler om.

Ahmed

06.04.2017 kl.20:25

Ja ja Frode du er joo en skikkelig Einstein du..

Frode

06.04.2017 kl.20:35

Ahmed: Trenger ikke å være en Einstein for å forstå tankegangen til deg, og dine likesinnede. Noen arbeider for å løse ett problem og noen arbeider for å lage problemer. Og hvor du står da det kan man lese av innlegget ditt.

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it. Albert Einstein

Ahmed

06.04.2017 kl.20:43

Ja ja ta deg en lykkepille stakkars Frode...

Frode

06.04.2017 kl.20:49

Ahmed: Jeg bare lurer på om din mor, og dine søstre er stolt av deg. Men du og dine har vel satt de bak gitter og lås.

Ahmef

06.04.2017 kl.20:52

Wow 👏🏻👏🏻👏🏻

Faten

06.04.2017 kl.21:36

Ahmed - du er en narr.

Morten Archer

06.04.2017 kl.23:18

Rune:

Jeg vet ikke om det hjelper hvis jeg presiserer at jeg mener du skal møte mennesker, ikke ideologier med respekt. Det går en grense ved mennesker som begår kriminelle handlinger, for meg. Men jeg er overbevist om at den beste måten å få dine motstandere til å forstå at du har en bedre løsning enn dem er å møte dem i åpen, saklig dialog. Dialog betyr at begge parter får si sin mening. Saklig betyr at vi avstår fra skjellsord og personkarakteristikker.

Jeg kjøper heller ikke framstillingen din om at muslimer er mer krigerske eller inkompatible enn andre kulturer. Det er neppe noen kultur som har forårsaket mer krig og undertrykking enn vår europeiske. Greit at vi har roet oss ned og at det er mye uro i flere muslimske land nå, men dette vil også endre seg med tida. Islam har en tradisjon på å utvikle/tilpasse trosretninger basert på ny forståelse av verden. Det er ingen grunn til å tro at det vil stoppe opp nå. Da er vi europeeres dialog med muslimer i Europa en viktig kilde til å lage en mer "moderne" islam.

Morten Archer

06.04.2017 kl.23:33

Ahmed: Du takket meg tidligere for innleggene mine. Jeg satte pris på det. Nå virker det som du er veldig provoser, kanskje såret over det som blir skrevet her. La meg få lov til å gi deg et råd i all vennskaplighet. Forklar hva du mener er feil i det som skrives. Vær konkret. Ta ett punkt av gangen.

Det er heller ikke lurt å skrive mens du er sint. Du skriver bedre når du er rolig og tenker logisk og klart. Da får du også bedre svar. Du kan få det til, selv om det er vanskelig.

Irene Myrbostad

06.04.2017 kl.23:36

At niqab og burka forsøkes innført i Norge er en fornærmelse mot alle med noenlunde utviklet forståelse for hvordan et godt samfunn fungerer. SAMFUNN = å fungere sammen. Fanatisme, trusselklima basert på rigide religiøse oppfatninger spisset med viljen og evnen til vold, kan aldri skape grunnlag for gode samfunn. Det er bare å se på realitetene hos mange av (manns-)samfunnene i midtøsten, så skjønner man at dette er ren illusjonisme. Man kan for det første ikke stenge ute - eller stenge inne - det ene av de to kjønnene for at det andre kjønnet ikke skal bli "distrahert". Man kan ikke nekte andre mennesker betinget bevegelsesfrihet, i praksis er det det samme som en form for husarrest. For det andre har nasjonen Norge, det vil si norske kvinner og mange menn tilbakelagt et stort stykke historisk arbeide for å skape et grunnlag for likhet og likeverd mellom kjønnene, og gi alle like muligheter så langt som råd. Og så kommer noen vandrende fra enten det er personlig eller annen sosial nød, kaos, fattigdom eller krig eller annen misère, og insisterer på å innføre en antikvarisk (u-)skikk, en eldgammel skikk som stammer fra ekstremt kjønnspolariserte samfunn, der til og med en kvinnes ansikt er en provokasjon? Å skjule ansiktet sitt for andre mennesker, og bake denne ekstreme antisosiale gesten som en "religiøs rettighet" fortjener knapt nok en hånlatter.

BJ

07.04.2017 kl.11:34

morten archer : for en naiv tankegang hos deg. du skriver:"Islam har en tradisjon på å utvikle/tilpasse trosretninger basert på ny forståelse av verden. Det er ingen grunn til å tro at det vil stoppe opp nå. Da er vi europeeres dialog med muslimer i Europa en viktig kilde til å lage en mer "moderne" islam" . det stemmer ikke med virkeligheten,rett og slett. muslimene får god hjelp av politikere og naive godtroende nordmenn, som hjelper de med sine krav, for å ikke støte dem.vi visker ut vår egen kulturarv,samtidig som vi "sponser" muslimene med pengestøtte så de kan holde på med å spre sitt budskap.kritikk av islam godtas ikke,koranen er perfekt og kan ikke endres.de bruker våres lover og regler til å få landet slik de ønsker det.se til nabolandet vårt,sverige..ødelagt ..slik du vil ha det her hjemme ??

Anne K.Hansen

07.04.2017 kl.14:30

Nok en beskrivelse av virkeligheten,-som er i takt med folkets rettsoppfatning.Samtidig viser den hvor i utakt politikerne er med folket og den samme virkeligheten!

Hadde politikerne stilt krav til innvandrere på lik linje med nordmenn hadde mange problemer vært unngått.Den overliberale innvandringspolitikken og bæsholdningen til innvandrere kan vi se hva har medført i hele Europa.De fredelige skandinaviske landene er preget av midtøstentilstander og mange samfunn er satt langt tilbake i tid.Dette viser hvor galt det er med masseinnvandring og spesielt den store mengden med muslimer.Altfor mange av dem skulle ikke vært her,de passer ikke inn i norske og vestlige samfunn.De har ikke til hensikt å integrere seg men fører fritt videre sine fanatiske regimer og middelalderske overtro i våre land.Utrolig nok får de dyrket sine regimer og ført tilbakegangen til middelalderen med midler bevilget av våre ekstremt naive politikere.Når nordmenn sier ifra er de rasister og fremmedfientlige.Innvandrenes urett og diskriminering av nordmenn dysses ned og bør helst ikke sankkes om.

Bruken av disse muslimske bekledningene er svært diskriminerende.Det er provoserende at ikke politikerne forbyr ansiktstildekning i det offentlige rom.Selv hijab på skoler og arbeidsplasser burde ikke være lov.Det er diskriminerende at vi skal være nødt for å se hvem som er muslimer,-samt at det tilrettelegges overalt,etter krav fra dem, for deres tro.Det medfører også mere dem og oss.Trua må være en privatsak selv for muslimer. Folk forpestes av deres urimelige krav overalt,folk er forstålig nok lei.Politikerne har sviktet egen befolkning.Med oversnillismen og forskjellsbehandlingen har de gjort en stor urett for fremtiden til egne borgere.

Politikere som Støre,Grande,Lysbakken og Hareide er direkte farlige for det norske folk og godt integrerte innvandrere. De er hylekoret som er totalt fjerne fra hva innvandringpolitikken deres medfører.De er svært diskriminerende mot egen befolkning til fordel for innvandrere.Hvordan kan innvandrere få respekt for landet og folket de kommer til når ikke politikerne har det!!! Hvordan kan de føle seg verdsatt når det ikke stilles krav til dem!

Det er en selvfølge at vi stiller krav til egne barn og hverandre...hva om vi ikke gjorde det...det er utenkelig. Myndighetene/politikerne stiller krav til egen befolkning, både barn og voksne men har ei sperre når det gjelder innvandrere.En diskriminerende forskjellsbehandling som ikke gir noen mening.Se til Sverige hvor galt det går når myndighetene/politikerne ikke har respekt for sitt land og folk.De stiller ikke krav men viser avmakt og innvandrere får fritt spillerom. For ett utilgivelig svik overfor eget land og befolkning! Våre oversnillnaive politikere fører oss dessverre i samme retning!

Laila Monica Nikolaisen

08.04.2017 kl.00:51

JEG ER IKKE SINNSYK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Frida

17.04.2017 kl.12:35

Helt klart det er et stort hån mot menn at muslimske kvinner og barn/ unge jenter må dekke seg til for ikke å tenne begjær hos menn. At ikke muslimske menn forstår dette selv har undret meg. Trist å se små jenter komme til barnehagen med side kjoler og tildekket hår med hijab. Alt dette er til hinder i lek og utfoldelse som barn trenger og skal ha.

Igjen takk til Shaygani for en fin balansert evaluering ved sider av muslimer og Islam.

Skriv en ny kommentar

hits