Statsministeren og Eid-feiringen

Oslo 20170625.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Bønn under markeringen av id søndag i Valhall. Kvinnene ble plassert bakerst. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Statsminister Erna Solberg gratulerte alle muslimer i Norge med feiring av Eid den 24. juni på sin Facebook side. Ikke nok med det, neste dag holdt hun tale for ca. 8000 norske muslimer som hadde samlet seg for å markere Eid. Markeringen foregikk i idrettshallen Vallhall og ble arrangert av Islamic Cultural Centre (ICC) og Det islamske forbundet (Rabita). Dette har skapt både glede og vrede.

Noen kritiserer Statsministeren for særbehandling av muslimer. Hvorfor gratulerer ikke statsministeren andre trossamfunn når de feirer sine religiøse høytider? Hvorfor har ikke Statsministeren snakket om sammenhengen mellom terrorisme og Islam?

Andre roser henne for denne gesten, spesielt muslimer er så klart glade for dette, det ser man godt på de bildene man har fra arrangementet.

 

Det er klokt av Statsministeren å gratulere muslimer med Eid

Statsministeren er hverken dum eller naiv når hun velger å gratulere norske muslimer med Eid.  De som kritiserer Solberg for å ha særbehandlet muslimer har glemt at hun som politiker har besøkt den jødiske synagogen, sikhenes tempel, og det vietnamesiske buddhistiske templet i Norge. Hun ønsket det norske folk god Påske den 14. april og god Jul den 24. desember.

Med sin gratulasjon vil Statsministeren vise at norske muslimer er velkomne i Norge og det gis rom for at de praktiserer sin religion fritt. Statsministeren vil med dette også vise at ekstremistene ikke skal få viljen sin: Norge skal ikke bli splittet i hat og sekterisk konflikt. Statsministeren vet at i disse tider er det ekstra viktig å markere at norske muslimer er en del av dette landet.

Som norsk muslim takker jeg henne for dette.

 

Hvorfor deltagelse med ICC og Det islamske forbundet (Rabita)?

Statsministeren går videre med sin markering: den 25.juni holdt hun tale for ca. 8000 norske muslimer som hadde samlet seg for å markere Eid. Markeringen foregikk i idrettshallen Vallhall og ble arrangert av Islamic Cultural Centre (ICC) og Det islamske forbundet (Rabita).  Hun legger vekt på våre likheter, fellesskapet og at vi som mennesker er opptatt av mye av det samme, på tvers av religioner og tro. Men, det er noe som er merkelig i denne situasjonen.

Statsministeren må uten tvil ha lagt merke til at kvinner og menn satt separert under denne samlingen. Slik jeg ser det fra bildene satt menn foran, mens hijabkledte kvinner satt bak. På noen bilder ser man også en rød plasttråd som skiller menn og kvinner fra hverandre. På disse bildene ser jeg også jentebarn i hijab. Noen av disse jentene kan ikke være eldre enn 5-6 år.

Jeg blir trist og urolig av disse bildene. Jeg finner det ubehagelig at Statsministeren med dette gir sin anerkjennelse til to av de mest reaksjonære moskémiljøene i Norge, og dermed fremmedgjør det store flertallet av sekulære muslimer i Norge. På den ene siden har vi ICC med sine bånd til islamisten Abul Ala Maududi, som stod for en reaksjonær og fundamentalistisk tolkning av islam, promoterte Sharia og politisk islam og stod sentralt i forfølgelsen av andre minoriteter, deriblant Ahmadiyya-muslimer i Pakistan. På andre siden har vi Rabitamoskéen med bånd til Muslimsk Brorskap, som hyller Yusuf Al-Qaradawi med sine antisemittistiske holdninger. Ingen av disse moskeene har støttet tydelig sekulære grunnverdier som vern av homofile muslimer, ytringsfrihet og likestilling. 

Jeg sitter med et stort spørsmåltegn og håper virkelig at statsministeren kan svare på dette: Det finnes mange mennesker med muslimsk bakgrunn i Norge (200.000?), hvorav halvparten ikke er tilknyttet et trossamfunn. Hvorfor velger hun å delta på et arrangement med to av de mest reaksjonære moskéene? Det er rett og slett absurd å lese talen til statsministeren som snakker om samhold, likhet og felleskap, på et møte arrangert av to moskéer som ikke har skåret særlig høyt når det gjelder disse verdiene.

De representerer ikke meg

Statsministeren gjorde et klokt valg ved å gratulerte oss muslimer med Eid, men jeg ønsker å vite; hvorfor valgte hun å delta på et møte som representerer konservative og reaksjonære strømninger blant norske muslimer? Hva var det hun ville oppnå med dette? Handlet det om dårlige rådgivere? Kjenner ikke statsministeren til disse forholdene? Det finnes tusenvis av sekulære og liberale muslimer i Norge. Hvorfor snakket ikke statsministeren til disse? Hvorfor støtter ikke statsministeren heller de sekulære og liberale strømningene og organisasjonene blant muslimene? Jeg håper statsministeren tenker på dette frem til neste Eid-feiring.

 

 

76 kommentarer

Kvinne

28.06.2017 kl.10:05

Jeg håper inderlig at statsministeren leser dette innlegget og svarer Shaygani. Det er viktige saker som taes opp. Hvor er likestillingsministeren ? Skattebetalere er med (uten at de blir spurt) på å betale for trossamfunn som IKKE bidrar til likestilling. Her skal kvinner sitte bakerst og delt fra menn.Hvor er barneombudet ? Småbarn med hijab som blir seksualisert og hemmes i lek og frihet. Et demokrati burde tilsi at det var folkeavstemning for hva man skal pålegges å være med på å betale. Politikeres unnfallenhet skaper rasisme. At dere skaper forskjeller skaper splid. Norge må stå for de verdier vi har !

ingrid

28.06.2017 kl.10:25

Dette innlegget er veldig viktig. Og jeg håper at det

medvirker til at våre politikere endelig får somlet

seg til å handle. Hvor mange diskusjoner har vi allerede

hatt om barne-hijab? Hvorfor kommer det ingen regler?

Våre politikere må virkelig slutte med å være så feige.

Det kan da ikke fortsette slik? I Norge som vi er så

stolte av likestilling, men Erna forstår hvis ikke helt

hva det gjelder, hun har ikke satt seg inn i problemene

ellers ville hun da stoppet denne kvinneundertrykkelsen

med en gang ! Denne ansvarsfraskrivelsen kan ikke

fortsette. Slutt med barne-hijab, ikke understøtte

reaksjonære muslimer, Erna gjorde en stor feil.

Nå må hun ordne opp, slik bare støtter hun rasisme.

På tide at våre politikere tar dette alvorlig, og ikke

bare feier alt under teppet som vanlig.

Og en folkeavstemning om innvandring skulle være en

selvfølge. I Norge gjelder enda norske verdier. Det

må vi aldri glemme.

U.Rolig

28.06.2017 kl.11:15

Denne Id-feiringen er til minne om slaget ved Badr i 624, hvor Muhammed slo sine fiender. Det markerer i praksis islams grunnleggelse, som altså var med betydelig blodsutgytelse. Dette må feires, med 8000, for å fortelle at "vi er her og vi er sterke". Erna S. finner dette verdt å kaste glans over.

Kan noen som kjenner islam forklare meg hvorfor jeg ikke skal være ytterst bekymret, når:

1. Muhammed etablerte sin religion med vold og drap, og er muslimenes fremste eksempel.

2. Koranen har rikholdige utsagn om å bekjempe de vantro med vold. Dette er ikke historiske beskrivelser av vold som i GT, men oppfordringer som gjelder for nåtid. Kristus og Muhammed representerer to forskjellige verdener.

Det ene forsterker det andre. Om ikke dette forklares, eller tas et OPPGJØR med, hvordan skal muslimer forvente noe annet enn skepsis og frykt? Har de ikke et EGET ansvar for å bygge ned "fordommene", og bidra til integrering i de land de selv har valgt å flytte til (i hovedsak)? Dette er det bare de selv som kan ordne opp i.

Judas Iscaroit

28.06.2017 kl.13:06

Hvorfor skal en statsminister støtte en pedofil dødskult? Bør man heller ikke forkaste det?

Paal

28.06.2017 kl.14:26

Hvor er kvinnene? Hvor er likestillingen og likeverd som er lovpålagt i Norge? Hvor er diskrimineringsministeren? Hvor er velviljen overfor de andre og mye fredeligere religionene?

Solberg ser ut over og overser kjønnsskille og grov marginalisering av kvinner. Solberg vet med sikkerhet at en kvinnes stemme eller vitnemål teller bare det halve av en manns, og kvinner mottar bare halvparten så mye arv av sine foreldre som sine brødre. Kvinner har ikke likestilt rett til barnefordeling. Derfor vil de opprette shariadomstoler og "Råd" for msulimer - kun fordi de vil undertrykke og frata kvinnene de norske lovlige rettigheter og ytelser og tjenester.

Ismael

28.06.2017 kl.14:32

Statsministerens aksept av invitasjonen fra islamistiske krefter og besøk på feiringen forsterker intrykket at Høyre er et islamofil parti. Men det gjenstår å se med hvor mange stemmer dette islamistiske miljøet kommer til å belønne Høyre for valget. Jeg synes at en slik fisketur for stemmer på islamustiske miljø kan bli et tilbakeslag for Høyre.

Khalid Raja

28.06.2017 kl.14:40

Veldig bra at statsminister viser sin støtte til rettroende muslimers markering, og ikke dem infidels som kaller seg "sekulære muslimer" som om det fantes noe slikt. Dette kan hun tjene RESPEKT! på, men det hun ikke tjener er muslimers stemmer for dem hører til Parti og Støre, som gjorde en enda bedre inntrykk når han fordømte de blasfemiske tegninger av Profeten. Derfor alle rettroende stemmer på han, og håper han innføre forbud mot den type blasfemi.

Odd Karlsen

28.06.2017 kl.14:41

Å gi uttrykk for aksept av et miljø før de oppfyller åpenbare vestlige kriterier burde ikke skje! Alt fra kjønnsdiskriminering til "æresdrap" er noe svineri man ikke får bukt med så lenge moskéer og andre arnesteder er lukkede miljøer.

For meg er en muslim en potensiell kriminell iflg Norges lover!

28.06.2017 kl.14:47

Solberg mangler bare en formell konvertering til islam, en spraglete hijab og som god muslim, en solid munnkurv! Maken til vrøvlete kjerring er det snart bare Skei Grande som matcher. Hun går rake vegen på et nederlag i valget, det gjør ingenting for henne at muslimer overtar våre sosiale goder uten å yte en dritt tilbake! Slikt forræderi mot Norge i klasse med Quisling endte ille for den mannen, Ingenting tyder på at det blir bedre for Solberg etter neste krig mot muslimene!

TOr

28.06.2017 kl.15:03

Kanskje greit å holde kvinner unna menn som ikke klarer å styre seg. Det er et sammensatt problem; mennen klarer ikke å styre seg, damene må dekke seg til. Dersom noen damer bryter dette, blir mennene ennå mer "kåte". Ikke lett å få bukt med den spiralen de kommer ifra. I Norge blir de forvirret og det tar helt av.

svein andersen

28.06.2017 kl.15:04

Å skille kjønna på denne måten er segregering og apartheid. Dette skal vi ikke ha i NORGE. Her skal vi blande alle typer mennesker sammen. Alle skal være likestilte i enhver sammenheng. Jeg kommer i hvert fall til å boikotte alle former for apartheid og segregering. Bl a er niqab\hijab eller hva det nå heter segregering og ingen integrering i det norske samfunnet. Og det siste er nå at FRP etter samtaler med jødene ikke lenger vil gå imot kjønnslemlestelser av guttebarn ved å skjære i stykker guttebarns peniser. Dette er barnemishandling og må straks forbys. Religioner kan ikke gi adgang til å utøve vold og mishandling av barn.

Kjersti

28.06.2017 kl.15:04

Khalid Raja forklarer egentlig med sitt innlegg hvorfor hverken Høyre eller AP kan få min stemme i år.

Kjell M

28.06.2017 kl.15:07

Statsministerens dumskap er grensesprengende!!

Terje Bakken

28.06.2017 kl.15:14

... Og hvor er alle de sinte blodrøde feministene? Disse "sterke kvinner i Norden som hevder at de kjemper for likeverd og likestilling"? Hvor er alle bloggere? Hvor er alle kvinnegrupper? Vent - de holder jo alltid helt kjeft når det kommer til islam eller nye kulturer. Stigmatiserer alle menn - da spesielt de blendahvite ekle? Det er de derimot flinke til!

*Kvinner bør oppholde seg i hjemmet. Mange kvinner får ikke lov til å reise noen plass uten tillatelse fra fedre eller ektemann (sure 33:33).

*Mannen blir alltid rangert over kvinnen, og det er han som bestemmer (sure 4:38).

*En muslimsk mann kan være gift med fire kvinner på en gang, men en muslimsk kvinne kan bare ha en mann (sure 4:3). *Menn kan be om skilsmisse, men det kan ikke en kvinne (sure 2:229)

*Kvinner arver bare halvparten av det en mann arver (sure 4:12).

*En kvinne kan ikke svare på en henvendelse ved inngangsdøren dersom mannen ikke er hjemme (sure 33:53).

*Hvis en kvinne ikke vil ha seksuell omgang med ektemannen sin, er det tillat for mannen å slå henne fysisk til hun gir etter (sure 4:38)

Hva gjør derimot feminister? De logrer og stryker islam og deres menn oppetter ryggen!

Forøvrig - man så tusener av feminister rase etter frifinnelse for to norske og en svensk mann i en sak hvor en kvinne hadde selv valgt å ta i bruk rusmidler og delta. Da disse tre brødre fra Syria ble frifunnet for voldtekt av ei lita jente på 13 år - holder de alle kjeft.

Feminister vil altså ikke ta i de vanskelige saker! De vil ALDRI pirke bortpå islam - da det er slik at feminister har politisk ideologi. Den er ofte blodrød - med støtte for alt som går på innvandring, nye kulturer og religion/ideologi.

Hver statsminister de siste 15 årene har besøkt moskeer. De har klappet for nye kulturer, tankesett og deres tradisjoner. Alle feminister jubler for islam, kvinneundertrykkelse og et tankesett hvor mannen kommer først samme hva. At det også er en velkjent sak at denne profet som blir satt først - var pedofil? Det er visst også helt problemfritt.

Leve de falske som sier de kjemper for likestilling og likeverd - mens de tier og samtykker om den nye farsott innen galskap med navn islam. Den pedofile ørkenkultur skal man visst bøye seg for - samme hva! Man skal ikke være kritisk. Men hei - jeg forstår jo de ynkelige: For de som våger å kritisere islam og deres lærde - de opplever gang på gang trusler, trakassering og hat!

Det beste er som alltid å plante hodet godt ned i sanden - og håpe at ting går seg til her i Norge. At det fortsatt er til gode å spore faktisk forenelighet med denne dødskult i Europa? At det blir bare mer og mer hat, drap, branner og terror? Ikke tenk på det, vi skal få det til i Norge ...

Hei til U.Rolig

28.06.2017 kl.15:26

Her er det MYE å tilføre, men uansett hvor lang liste som finnes, hvor enn mye folk roper, så ENDRER jo ikke noe seg! Utviklingen på dette er KRITISK dårlig, tilnærmet umulig /forbudt å få stoppet dette! For min del ser jeg nærmest utallige argumenter mot at "hva som foregår" burdes stoppes og reverseres, men "alle" syntes bare at ja NÅ bare fortsetter vi akkurat som før. Alt går så bra så, bare KKK kunne holde kjef og død. At hva som foregår i det hele tatt kan foregå, også er det altså ikke et eneste politisk parti (omtrent) som da vil GJØRE NOE og STOPPE fortsettelsen, hvorfor er vi lovpålagt til å betale for hele verden systematisk helt til vi selv dør ut? Hva i huleste navn og rike er det dere i makten har stelt i stand? Tror dere at FOLKET vil bli overtatt av ISLAM? At ISLAM kan integreres det er ikke dette FOLK vil ha! Ut med ISLAM og for å ENDRE på noe, slik at våre barnebarn IKKE vokser opp til denne ukulturen som allerede har ødelagt. Jeg for min del ser ikke en eneste fordel med å ha hentet inn hundretusenvis av muslimer til Norge bare på veldig få år, og mange av dere må regne med å bli kastet ut av landet her, fortere enn dere aner av en grunn. Islam worldwide kjører ikke riktig "stil". Ikke før ISLAM høyt og lavt går inn for å avvikle seg selv, gjøre det RETTFERDIG å være på "markedet", si ja i Islam er det LETT å frafalle, VÆR SÅ GOD folkens forlat ISLAM, slik at DU KAN VELGE FRITT for deg selv og for at dine sønner og døttere kan få ha FRI FRA ISLAM når de vokser opp. FRI FRA ISLAM er det folk vil fru Solberg ikke MER av dette. Det å være MUSLIM (hva pokker er det? Er dette det motsatte av å være HVIT kanskje?), vel den dagen folk og eksperter er enige i definisjonen av ordet "muslim" hva med å kalle en spade for en spade som da blir ::: de er ISLAMISTISKE ::: (den nærmeste sannheten), så jeg ikke bare her herr eller fru U.Rolig, men så Good Bye som det går an å bli, omtrent.

Valle

28.06.2017 kl.15:26

Khalid Raja forklarer vel klart hvordan tankegangen til muslimene er,når han er opptatt med tegningene av muhammed.Hadde muhammed levd i dag,hadde han blitt buret inne for pedofeli,han tok en 8år gammel jente til sin kone

Så muslimsk liv og lære har ingeting i det norske samfunnet og gjøre.

Layla N.

28.06.2017 kl.15:32

Jeg spyr.

Historikeren

28.06.2017 kl.15:33

Antar at statsministeren også vil gratulere eventuelle kristne som feirer korstogene? Slik muslimene feirer sitt første "korstog" (Eid)?

Hmm

28.06.2017 kl.15:33

Jeg lar meg ikke opprøre så innmari av kjønnsdelingen i moskeen,men det skyldes at gutter og jenter var kjønnsdelt i gymtimer i hele grunnskolen i min tid. Klasserommet var også delt opp i guttside og jenteside. Først på gymnaset, eller vgs, var det slutt på kjønnsdelt gymtime,men til gjengjeld var det kun en gutt i klassen min etterhvert. De andre falt nemlig av lasset, droppet hel ut av skolen altså. Stakkars ham, muligens.

Det jeg misliker, er hijab på småjenter. De seksualiseres. Menn skal ikke se håret deres fordi de kan tenne på dem...æsj! Sorry! Ja, jeg er prippen der. Gifte kvinner dekket til håret sitt her i landet før, for kun ektemannen skulle se hårprakten. Greit nok, sien jenter og ugifte kvinner ikke hadde det kravet. Kjekt for gutta å se hvem som var ledig på torvet. ( Så sant hun ikke var forlovet da...hehe).

Freud

28.06.2017 kl.15:38

Dette er politisk selvmord. Vi har en statsminister som er uvitende, dum og naiv. Hvor er likestillingsombudet og Horne?

Nani

28.06.2017 kl.15:45

Erna bør skamme seg dypt. Hun viser åpent at hun

understøtter kvinneundertrykkelse. En slik statsminister

kan vi ikke ha. Heller ikke Støre som hentet inn alle

disse. Vi må få nye statsministerkandidater, de vi har

nå, vil bare ødelegge landet vårt enda mer. At det går

an å være så naiv, det er så utrolig at de ikke innser

hva de har gjort. Men folket har våknet, så dette

valget blir det viktigste vi har hatt. Vi må få vårt

Norge tilbake, før det er for seint. At Erna ikke vet

bedre enn dette, er nesten ikke til å tro.

Guffen

28.06.2017 kl.16:00

Synes vel Terje Bakken er ved problemets kjerne, hvorfor tør ikke feministene å ta i problemet?

Rasisme kortet?

Unnfallenhet?

28.06.2017 kl.16:08

Utrolige Erna som godtar diskriminering av muslimske kvinner skulle tro Erna levde på 1000 tallet

Jimmy Tingnes

28.06.2017 kl.16:10

MØKKA LEI AV MUSLIMER som ikke klarer å innrette seg etter oss.....en dag vil det ende med en stor katstrofe...når folket får nok

Arne Just Lund

28.06.2017 kl.16:12

Våre politikere fra statsministeren og nedover i rekkene i de fleste partier har en uro-vekkende liten innsikt i andre religioner. Det viktigste er å skaffe seg innsikt i islam som har flere hundretusen tilhengere i Norge. Vi har for det meste moderate muslimer som har fornuftig samkvem med vanlige nordmenn. Vi har imidlertid mange tusen som har en konservativ tro og tar sterk avstand fra den vanlige norske levemåten og vår religion. De ønsker å innføre sharia-lover og diskriminerer kvinnene på en uakseptabel måte i henhold til norske likestillings lover. At statsministeren blander seg inn i muslimske høytider er mer enn upassende. Statsministeren burde ved en hver anledning rette en pekefingeren mot muslimer som tar avstand fra det norske fellesskapet. Mange av disse muslimene utgjør en betydelig trussel mot norske borgere.

Eid mubarak

28.06.2017 kl.16:28

Lykke til med trolling folkens. Jeg skal feire eid neste år og kvinner vil nok være adskilt. Enten aksepter det eller ei. :) kjøper par hijab til kidsa også.

Hasse

28.06.2017 kl.16:34

Meget godt innlegg, men de angivelig liberale muslimer er like fortapte som det angivelig kristne Europa: fanatikere vinner fram fordi politikere ikke tør konfrontere dem. Peance in our time. Og mer skal det bli når "dialog"-Støre overtar.

Erik Antonsen

28.06.2017 kl.16:41

Synes det er trist, vi snakker om likestilling og lik lønn. Men her er det skille som ikke nevnes før nå

BareLurer

28.06.2017 kl.16:47

Khalid Raja er nok en etnisk norsk provokatør, folkens.

Men at det faktisk fins muslimer som mener det han sier er hevet over enhver tvil.

Interessant nok er det slike muslimer norske antirasister har lagt sin elsk på...

Cecilie_M

28.06.2017 kl.16:47

Godt skrevet. Erna er skruppelløs når det gjelder sin iver etter makt og sanke stemmer.

Astrid, Moss

28.06.2017 kl.16:59

Stemmefiske, kvalmende, likt AP-stemmefiskere i valgår.

Rune

28.06.2017 kl.17:30

Det finnes ikke en eneste politiker som er representativ for det norske folk, ei heller Erna. Politikk dreier seg kun om en ting, å vinne neste valg og forsvare sin egen posisjon. Og ikke ved ærlige, nyttige handlinger folket ønsker, men ved å skremme med hvor ræva motparten er.

Gustav Negru

28.06.2017 kl.17:43

"Kan noen som kjenner islam forklare meg hvorfor jeg ikke skal være ytterst bekymret, når:

1. Muhammed etablerte sin religion med vold og drap, og er muslimenes fremste eksempel.

2. Koranen har rikholdige utsagn om å bekjempe de vantro med vold. Dette er ikke historiske beskrivelser av vold som i GT, men oppfordringer som gjelder for nåtid. Kristus og Muhammed representerer to forskjellige verdener."

1) Hvordan var det Olav Haraldsson gjorde det da Norge ble kristnet?

2) Les bøkene på nytt.

Helge

28.06.2017 kl.17:48

Jeg er sjokkert. Her gjør også hun knefall for den fascistiske og kvinnediskriminerende ideologien og dødskulten. Jeg er glad for at jeg er såpass gammel som jeg er. Men akk og ve for mine etterkommere av hunkjønn.

Bjarne

28.06.2017 kl.17:59

Hun er antagelig betalt av Saudi Arabia for å gjøre det. Det går helt til det ikke går lenger og vi har to valg. Enten underkastelse eller krig.

til: Eid mubarak

28.06.2017 kl.18:02

Fortsett slik, du og dine like fremskynder bare en konflikt som må komme, og i den tror jeg ikke en gjeng fattige NAVere kommer best ut :D

Dharmasena

28.06.2017 kl.18:09

Erna er bare ute etter muslimske stemmer til neste valg.

Ismael

28.06.2017 kl.18:30

Khalid Raja,

Jeg tror at statsministerens fisketur i det Islamittiske miljøet var fremgangsrik. Statsministeren har lyktes å fange mange fisk (stemmer) i dette miljøet.Når det gjelder din påstand om rett troende muslimer, tror jeg at retttroende ikke søker seg til ikke troendes smuler i vesten. De søker seg til muslimske land.

HJ

28.06.2017 kl.18:57

Dette var uventet. Selger seg for noen stemmer.

Toralf

28.06.2017 kl.19:19

Høyre ved Erna Solberg gir altså offisielt sin støtte til den ekstremistiske grenen av Islam. Dette gjør det jo regelrett umulig for meg og stemme høyre uansett hvor enig man måtte være med annen høyre politikk.

Arbeiderpartiet er jo ikke noe bedre som ba Islam om unnskyldning for at vi har ytringsfrihet etter karikatur striden.

Vi har nok hatt det for bra her til lands for lenge og blitt for bløte og apatiske da mennesker uten motgang utvikler heller ikke ryggrad. Da blir man og lett å utnytte å tråkke på når man ikke tørr sette foten ned og si ifra når nok er nok.

Huckleberry Finn

28.06.2017 kl.19:20

Samtidig med at PST finner flere ekstremister og gjør våpenbeslag, flørter Solberg med islamistene. Jeg blir kvalm.

Rett Ut

28.06.2017 kl.19:29

Regner med at du er Iraner, da slike som deg er kjent for kritisere islam i håp om å komme nordmenn nærmere. Erna besøkte norske muslimer i det minste men hvorfor skriver du ikke om finans ministeren og dette

www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2017/06/28/195313426/jensen-lovet-jodiske-ledere-frp-ikke-vil-innfore-omskjaeringsforbud

Laila

28.06.2017 kl.20:26

Veldig rart at ikke flere er bekymret over motsetningene mellom islam og vestlig kultur, normer og regler. Islam er ikke forenlig med vestlig kultur. Men toget er vel allerede gått, noe muslimer vet så de kan jo bare bedrive taqya (lyve når det passer de). I og med at det allerede finnes mange muslimer her og flere vil de bli så vil Norge til slutt bli en islamsk stat ved å følge de demokratiske regler. Hvis dette ikke skal skje må man deportere alle muslimer og det er det jo ikke adgang til så da....Disse som ville ha muslimske arbeidsinnvandrere ødela vesten den gang de bestemte seg for det.

Espen

28.06.2017 kl.21:12

At hun, og hele regjeringskollegiet har dårlige rådgivere er overveiende sannsynlig sett i lys av deres mange politiske utspill som jeg vil tro bommer totalt hvis målet er å nå den vanlige mann og kvinne her i landet. Men skyld ikke på rådgiverne, det er Erna, Siv og resten av gjengen som er valgt, ikke rådgivene, og da må vi kunne forvente at de kan ta selvstendige beslutninger ut fra egen tankevirksomhet.

Krag Jørgensen

28.06.2017 kl.22:08

Det er Stortingsvalg og da er det om å gjøre å pisse muslimene langt oppover ryggen. Hittil er det Arbeiderpartiet / Støre som pisser lengst.

AndersInge

28.06.2017 kl.22:10

Når eg ser hvilke politikere vi har i Norge blir eg veldig misunnelig på Polen,Tsjekkia og Ungarn.

Dette var ikke bra av Erna men når alternativet Støre er mye verre så sitter eg den på kontoen "Erna dret på draget".

Likevel er denne tabben til Erna minimal i forhold til karikatur-striden og Støres knefall for ytringsfriheten.

Rart at Norge alltid skal være uheldige med politikere som gjør knefall for denne steinalder ideologien.

En sterkes mulig Blå/blått er eneste alternativ etter valget 2017. Flest mulig bør stemme Frp og Høyre.

Slik som ståa er i europa ville et regjeringsskifte med Støre som vinner være katastrofalt for Norge. Det siste Norge trenger nå er 4 nye år med AP,Jonas G Støre,fri innvandring og handlingslammelse.

dritt lei

28.06.2017 kl.23:31

snart håper jeg sharia blir innført i norge. Da blir vi kvitt feministene, og Erna blir den siste kvinnelige statsministeren i historien. Jeg ønsker ikke å være en kafir ( rasistisk ord for vantro, med samme klang som å kalle en afrikaner for Nig..) når norge blir muslimsk land.

Abduallah

28.06.2017 kl.23:48

Nordmenn har "rett" til å kle av seg på stranda og bade menn og kvinner sammen. Hvorfor skal ikke muslimer ha rett til å dekke seg å be menn og kvinner adskilt fra hverandre? Hvilken frihet snakker vesten om?

Anstendighet vs *******

Islam vs ingen tro og religion

1 : 0

Shahram Shaygani

29.06.2017 kl.00:00

Abduallah: Du stiller et viktig spørsmål. Ingen i Norge har tvunget noen å blande seg sammen. Men hvis du bryr deg om islam og muslimer, burde du arbeide aktiv for å endre på en rekke meningsløse tradisjoner og praksis. Hvem har sagt at kvinner og menn skal be separat og kvinner skal plasseres bak i salen? Har ikke vi fornuft? Hva vil slike tradisjoner føre til? Spesielt når de sprer seg i samfunnet? Blir ikke dette til sosial kontroll? Er ikke dette med å hindre kvinner til å utvikle seg?

Muslim

28.06.2017 kl.23:54

@Eid Mubarak ..

Eid Mubarak du også .. Ekte mann, stå på :-)

Skeptisk

29.06.2017 kl.00:08

Det er fordi Erna er ei kjerring, og som alle kjerringer underkaster hun seg den sterkeste, og i dette tilfellet er Islamsks krefter sterkere en feminiserte Norske "menn". Om Norske menn hadde vist like stor anti-pati for Islamske "verdier" (radikal Islam) og med hard hånd pælmet ut disse oppviglerne, så ville Erna underkastet seg disse sterke mennene. Det er fordi kjerringer har underkastelses-instinktet.

Odda Boy

29.06.2017 kl.01:03

Der røk en stemme til H til valget. Politisk prostitusjon på uklokt vis, med avgrunnen som disse trosretningene representerer og dokumenterer i mer enn 1000 års ekspansiv hatkultur.

ابتث

29.06.2017 kl.06:33

ابت

Arne Line

29.06.2017 kl.07:00

Dem som kaller folk som ikke har samme tro some dem selv for "infidels" - fortjener ikke å bo i ett land som Norge. De bør snarest komme seg ut og langt bort - til land som utelukkende består av samme sort mennesker.

Bortkastet sperm ...

Hvor er feministene?

29.06.2017 kl.08:59

Jeg hører feminister skriker om saker som manspreading på tog og trikk. Hvor er feministene som ser at her i Norge så behandles ikke kvinner på lik linje som menn i de muslimske miljøene.

Abduallah

29.06.2017 kl.09:13

@Shahram Shaygani

Jeg skal svare på det du spør om.

1) Menn ber foran og kvinner bakerst fordi slik lærte oss Profeten Muhammad ﷺ peace and God's blessings be upon him. Bønn i Islam innebærer at man bøyer seg til Gud. Det er urimelig at bønn skal holdes der kvinner ber foran med bakdelen og menn står bak og stirrer. Det blir ikke bønn men tull. Det enkleste forklaringene er de beste :-)

2) Disse tradisjonene (lærdom) fører til respekt, anstendighet og bevarte kjernefamilier. Der det finnes rammer som hindrer / reduserer utroskap og kropp og sjel bevares.

Shahram Shaygani

29.06.2017 kl.19:35

Abduallah: Jeg er ikke så opptatt av hvem sitter hvor, jeg er opptatt av at muslimer skal forlate en del tradisjoner fordi disse har ikke noe med islam å gjøre, men handler mer om en kultur. Proftenen (SWT) var en mann som brøt tabuer, ikke sant? Klarte ikke han å stå i mot alle som "trodde" og "praktiserte sin tradisjon"? Hva lærer du og jeg av dette? At vi skal også være i vår tid, leve ut i fra konteksten rundt oss. Har du fått med deg at det er åpnet en moske i Berlin der imamen er kvinne og uten hijab, mnen og kvinner ber side ved side av hverandre? Slik er det å være i sin tid og utvikle seg med den

Sosh

29.06.2017 kl.09:48

Jeg er ikke muslim, men er blitt forklart, og forstår en slik kjønnsdeling, med kvinner og menn hver for seg, og kvinner bakerst.

Ved å adskille de så sikrer de kvinnene fra uønsket oppmerksomhet og klåing fra mennene. Dette forekommer dessverre.

Om det bes på Eid eller i en moské, det å bøye seg ned med baken i været, er vanlig. Å ha mennene stirre på bakenden min, det hadde heller ikke jeg ønsket. Med litt sånn "ta meg bakfra assosiasjoner".

Som muslim burde Shahram Shaygani vite dette. Men man oppnår jo ikke gode lesere, om man ikke lager en stor greie ut av noe veldig logisk.

Shahram Shaygani

29.06.2017 kl.19:31

Sosh: Dette ble veldig seksualisert. Jeg trodde man skulle ha fokuset på andre ting når man befinner seg i Guds hus? Problemet blir ikke løst så enkelt, fordi vi har mange med homofile tendenser eller bifile. Hva skal man gjøre med de da? Og hva med alle disse barnehijabene vi ser? Betyr det at barn også vekker lyst?

BareLurer

29.06.2017 kl.09:49

@Abdullah: det du sier over sier langt mer om DITT kvinnesyn enn menn generelt.

La meg foreta en vannprøve, for å kalle det det i mangel av et bedre ord: hva med homofile muslimer? Hvorfor er det bedre at de har menn de kan stirre på foran seg, enn kvinner, som de ikke er interessert i?

BareLurer

29.06.2017 kl.09:52

@Sosh: så du mener vi bør innføre kvinne- og mannssoner også i kristne kirker og samfunnet for øvrig? Det må du jo mene, for dette kan da ikke bare være et problem for islam? I så fall er det på høy tid med opplysning og modernisering, som Shayram Shagani tar til orde for.

Politisk korrekte uten evne til å tenke rasjonelt er det mest irriterende jeg vet om...

Morten Archer

29.06.2017 kl.10:05

@Abduallah: Tror du kvinner er uten seksuelle lyster? Kvinner kan også synes at bakdelen til en man er sexy. Men de fleste kvinner (uansett tro) klarer fint å kontrollere seg. Det KAN menn også, hvis de bare øver seg litt - også muslimske menn.

Kingsley

29.06.2017 kl.10:47

Dårlig integrering og terrorisme er hovedårsakene bak den økende skepsissen eller motstanden mot muslimisk innvandring i vesten. De er mange som mener at muslimer er uintegrerbare innvandrergrupper. Den dårlige integreringen av muslimer altså tildels skyldes på norske politikere som går på premisser av ultra-konservative og reaksjonære muslimer. Politikere blander sammen retten til fri-øvelse av religion og selv ekskludering (dannelse av parralelt samfunn).

No No No

29.06.2017 kl.11:04

"hun som politiker har besøkt den jødiske synagogen, sikhenes tempel, og det vietnamesiske buddhistiske templet i Norge."

Mainstream media skriver ikke om disse besøkene. De skriver kun om Islam, Islam og Islam. Hvor er videoen på facebook hvor politikerne gratulerer buddhister, jøder og sikher? Hvorfor er det ingen som politikere som feirer kinesisk nyttår for eksempel? Alle buddhister i Norge feirer kinesisk nyttår og velkomst av våren. Hvor er politikerne på dette området her da?

No No No

29.06.2017 kl.11:06

Hvor er videoene hvor politikerne gratulerer noe annet enn kun Islam? Jeg har aldri sett en vestlig politiker gratulerer jødenes høytid på video for eksempel.

Dag M niels

29.06.2017 kl.12:48

Husk at Norge og hele verden er sterk i det de kalt for islam,muslim og ellers andre ting en kan lese om i historien,,,eid er en ting som drøftes i islam vistnok.de hedrer vist det,,dere feinsmekkere der ute som bare er ute for å ta de dritnordmenn som ikke tilfredstiller deres tro,dere har ikke jeg noe til overs for i det hele tatt,her har en statsleder representert for sitt land.helt nøytralt.

I alle mennesker bor kjerne til det man vil,,tilleggene er jo det man hedrer.

Godt jobba erna

Lars Sletten

29.06.2017 kl.13:55

Ikke bra med en statsminister som feirer,et røveri blodbad i middelalderen,Det virker som respekten for menneskeliv og demokrati er svært fallende blant politikerne,etter bombeangrepet og massedrap og røverier i Libya.Men det er nok en del av eliten og globalistenes plan om å destabilisere Europa.Det må være sterke mørke krefter som står bak og får politkerne til å destabilisere eget land folk og økonomi og gjøre knefall for en 1400 år gammel krigeridiologi på linje med Nazi/kommunist ideologier.

Aron

29.06.2017 kl.14:08

Kingsley,

Du har gode punkter og jeg føyer til at muslimske innvandrere er dyre for skattebetalere i vesten. Grunnene til dette er deres lav deltakelse på arbeidslivet og barne rikdommen (XXXXX-XXXXXXXXXXLfamilier).

Olav Digre

29.06.2017 kl.15:19

Det man egentlig bør spørre om er hvorfor disse fremmede har fått slå opp teltene sine i Norge og Europa? Vi ser hva inførsel av mink og kanadagjess har ført til. Muhammedanismen er en gudelære som ikke hører hjemme hos oss. Det gjør vel heller ikke de vantro.

Per Kele

29.06.2017 kl.17:38

...................../´¯/)

....................,/¯../

.................../..../

............./´¯/'...'/´¯¯`·¸

........../'/.../..../......./...

........('(...´...´.... ¯~/'...')

..........................'.....

..........''............. _.·´

..........................(

Abduallah

29.06.2017 kl.23:48

Per Kele har oppsummert hele saken. Gud sier i Koranen: {{ وَلَن تَرضىٰ عَنكَ اليَهودُ وَلَا النَّصارىٰ حَتّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم ۗ قُل إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الهُدىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعتَ أَهواءَهُم بَعدَ الَّذي جاءَكَ مِنَ العِلمِ ۙ ما لَكَ مِنَ اللَّهِ مِن وَلِيٍّ وَلا نَصيرٍ

}}

Oversatt: Jøder og kristne vil aldri bli fornøyd med deg før du følger deres lære. Si: «Guds ledelse er ledelsen.» Om du følger deres meninger etter all den viten du har fått, da vil du ikke ha noen venn eller hjelper overfor Gud.

CMS

30.06.2017 kl.11:47

Selvfølgelig besøkte hun de mest ytterliggående muslimene! Denne polariseringen politikere påstår de frykter er heller noe de ønsker. Det gir to klare sider, i stedet for de mange nyanser virkeligheten serverer, og da blir det enkelt; for eller i mot! Hele den offentlige diskusjon angående dette er på barneskolenivå. En må på utskjelte sider, lese kronikker og kommentarer hvis en har behov for et høyere intellektuelt nivå

Geir Ove

30.06.2017 kl.15:21

Det skal ikke være mulig i 2017 at kvinner og menn må adskilles. De som drar frem Ottar og andre feministiske organisasjoner. Må jeg som mann være Sinnataggen? Herlighet, har dere ikke skjønt at vi støtter dere? Kvinner og menn er likestilte i de fleste vestlige øyne. Jeg er agnostiker, og dermed hatet av kristne, muslimer og scientologikirken. Kunne ikke brydd meg mindre om hva Hareide, is etc bryr, men hvis dere fortsatt bryr dere. Si ifra! Men dere er vel fornøyd

U.Rolig

30.06.2017 kl.16:42

Til Gustav Negru:

1) Sammenligningen mellom "Hellig-Olav" og Muhammed er irrelevant: Wikipedia: Lite tyder på at slaget hadde noen nevneverdig betydning for kristningen av Norge... Var H-Olav en profet sendt fra Gud? Nei. Gav han oss en åpenbaring fra Gud, som Koranen, angvelig uten feil? Nei. Er det noen utenfor Norge som vet stort om ham? Nei. Er slaget ved Stiklestad noe som feires etter Bibelen? Nei. Var han Guds utsending? Nei. Står det noe om H-Olav i Bibelen? Nei, Etc.

2) Å lese Koranen omigjen forandrer ikke det jeg leste forrige gang. Hadde Muhammeed vært en fredsdue, skulle jeg forsøkt å lese boken hans i annet lys, men det var han desverre ikke.

S.P

30.06.2017 kl.19:18

Erna er globalist og det eneste hun er ute etter er makt. Hun ser fram til at nasjonalstatene er borte og EU flagget vaier over alle landene. Globalister er interessert i en ting, salig blanding og total overvåkning. Så kan hun sitte ved siden av si venninne Merkel og styre hele unionen. Rund som hun er smisker hun med alle. Folk forstår ikke planen, men sånn er det. Norge skal være fremst i EU, sier hun, vi er ikke medlem av EU?

Muslimer, kristne eller åkkesom som, makt og kontroll. Da kan hun spise kanapeer hver dag og spille pockemon. Kontantene ville hun avvikle i 2020. Hun seiler under falsk flagg. Den falskeste statsminister noen sinne. Støre er ikke bedre, men han avslører de fleste.

Nei

01.07.2017 kl.01:58

Altsa,statsministeren er helt blåst. Islamsk råd og feiring av eid I valhall:)???? Nå får du ta deg sammen statsminister. Religions frihet er en ting I det private. Men det er din jobb å tilpasse nye landsmenn til vår kultur... Hva tror du skjer hvis vi drar til ett muslimsk land med vår hedenske odinistiske kultur,eller prøver å få inn ett kristent Råd. De vil le av oss og jage oss ut,noe de ville hatt all grunn til. Hvem I alle dager tror vi at vi er som kan ta med oss vår religion til ett land som har sin egen. ..Get my point? Galskap av prinsipp

Skriv en ny kommentar

hits