Bilder som ikke sier ett eneste ord, men skaper avstand

I et forsøk på å dokumentere den kulturelle revolusjonen, leser man følgende på HRS sin nettside:

«Vi lever i en tid med svært raske kulturelle endringer. Islam reiser seg. MSM og politisk lederskap snur ryggen til. Vi gjør ikke det.

Vi vil i tiden fremover hyppig benytte det visuelle for å vise våre lesere hva som skjer med vårt kjære Norge. Islams fremvekst går raskt. Det ses hver eneste dag i våre større byer, ikke minst i hovedstaden.»

Hege Storhaug ved HRS oppfordrer og argumenterer for «gatejournalistikk» og herved skal HRS sympatisører bli «Street photographers». De skal fotografere islam, men kan de egentlig det? De skal vise hvor alvorlig Norge er rammet av muslimer og de skal overbevise oss om at vårt kjære Norge blir invadert av muslimer.

Skjermbilde fra Rights.no

Jeg kommer fra en annen verden

Denne verden som HRS forsøker å avbilde/avdekke er ukjent for meg. Det er rart, fordi jeg kommer fra den. Jeg er en av de innvandrere som ikke har vært redd for å uttale meg kritisk til forhold som jeg oppfattet kritikkverdige i innvandrermiljøet. Jeg har vært en av de innvandrerne med muslimsk bakgrunn som har gitt intellektuell motstand til konservative strømninger og har oppfordret til reformasjon. Jeg er en av de innvandrerne med muslimsk bakgrunn som stod side ved side med flere kvinner og menn med muslimsk bakgrunn for et par uker siden og holdt appell mot æreskultur.

Jeg kjenner meg likevel ikke igjen i denne verdenen som HRS forsøker å avbilde. Jeg har bodd i Norge i snart i 30 år, har hatt venner med innvandrerbakgrunn fra Iran, Irak, Palestina, Somalia, Syria, Tsjetsjenia, Afghanistan, Kurdistan, Tyrkia og Pakistan. Noen av dem er praktiserende muslimer, andre er ikke så opptatt av religionen i det hele tatt og en stor gruppe har sin egen private tolkning av islam, men jeg har aldri hørt om at de planlegger en kulturell invasjon av Norge. Jeg jobber som psykiater daglig, mange av mine pasienter har hatt flyktningbakgrunn eller innvandrerbakgrunn. Ingen av dem har noen gang sagt til meg at de har en stygg plan for Norge. De fleste av dem har hatt negative opplevelser i Norge, men det er sjelden de generaliserer nordmenn eller gir Norge skyld. Tvert om, snakker de ofte med varme og kjærlighet om Norge.

Jeg protesterer med hele meg mot dette prosjektet fordi disse bildene sier ikke noen ting om den virkelige verden som er hverken svart eller hvit, men er full av nyanser, farger, følelser og tanker.

Hege Storhaug. Foto: Harald Fjelddalen/Mediehuset Nettavisen

Sier et bilde mer enn tusen ord?

La meg fortelle dere om en kvinne med hijab som jeg møtte for ikke så lenge siden. Hun var i slutten av 60-årene. I samtale med meg fortalte hun om grufulle hendelser som hadde skjedd med henne i sitt hjemland. Man kunne se hvor mye smerter denne kvinnen bar i seg, men hun var en stolt, reflektert og flott kvinne. Jeg spurte henne på slutten av samtalen: Hvordan trives du i Norge? Hun svarte umiddelbart at i Norge føler hun seg trygg. Hun føler at Norge har reddet hennes liv og for dette er hun takknemlig fra hele sitt hjerte. Jeg ble stolt av dette, at denne kvinnen kunne endelig finne seg et trygt sted å være.

Hvordan ville denne kvinnens historie, hennes smerte, hennes takknemlighet, sorg og ydmykhet komme frem gjennom et slikt «fotografiprosjekt»? Hun ville bli en av mange «kvinner med hijab» som er avbildet av ivrige «street photographers». Hennes historie ville aldri blitt hørt, men hun og mange andre som henne ville bli en del av en masse som vi burde frykte. Og kanskje det verste ville bli at disse fotografiene ville ta fra henne denne tryggheten hun opplever i Norge.

 

HRS gjør reformasjonsarbeidet vanskelig

Jeg vil fortsatt representere en av innvandrerne med muslimsk bakgrunn som jobber for reformasjon og motarbeide regressive religiøse krefter. Jeg er ikke alene. Det er mange muslimske kvinner og menn som jobber for samme mål. Vi er ikke alltid enige om alt, men vi har et felles mål; å minske polariseringen og bygge broer.

HRS, med slike prosjekter og en polariserende retorikk, gjør dette arbeidet mye vanskeligere. Det står ikke på pannen til en innvandrer hva slags verdier han eller hun står for? Jeg vil ikke bli redusert til et bilde, fordi et slikt bilde vil ikke si et eneste ord om meg. Det ville blitt et objekt for projisering av frykt og ville skape avstand mellom meg og mitt kjære Norge.

102 kommentarer

BareLurer

04.10.2017 kl.08:49

Nå tror jeg kanskje dere gjør det dere kan for å lese dette i et så svart/hvitt bilde som mulig, Shagani.

Det er ikke HRS sitt mål å henge ut noen som helst, eller "jage utlendinger med kamera". Det de ønsker å få hjelp til, er å dokumentere at det skjer endringer i samfunnet - som f.eks. at det blir flere med barnehijab. Du er så vidt jeg vet selv imot dette, hva er problemet med at det blir dokumentert - spesielt når meningsmotstanderne til HRS stort sett nekter for tingenes tilstand når HRS fremmer en påstand? Eller ber om dokumentasjon - for så å gå i fistel når HRS sier de vil prøve å fremskaffe nettopp dette?

ACAB

04.10.2017 kl.09:27

Noen må dokumentere islamiseringen av norge.

Ingen av disse bildene gjøres det plass til i falske norske massemedia.

https://www.document.no/wp-content/uploads/2017/10/shiamuslimer-i-oslo11-768x405.jpg

https://www.document.no/wp-content/uploads/2017/10/shiamuslimer-i-oslo12-768x396.jpg

https://www.document.no/2017/10/03/memo-til-hanne-skartveit-svenske-tilstander/

https://www.document.no/2017/10/03/sjiamuslimer-feiret-ashura-i-oslo/

Judas Iscaroit

04.10.2017 kl.10:47

Nå er denne multikulturen ulovlig dumpet på oss av mentalt ustabile globalister som ønsker alle andre ond.

Løsningen er å fjerne multikulturen, så disse kan integreres i sitt eget land. Der kan dem drive med sin berikelse der. Vi har ingen behov å ha dette i et oppegående samfunn.

Men vi må også avsette og arrestere alle globalister som er så onde. Dem er heller ikke til nytte i et oppegående samfunn.

Haoshi Sloot

04.10.2017 kl.10:55

Man kan utmerket godt se hvilke politiske, religiøse og ideologiske holdninger som skjuler seg bak visse typer klær og sivile uniformer. Dette vet sikkert Shahram Shaygani utmerket godt. Skjermbilde fra Rights.no kunne like godt ha vært tatt i et strengt islamsk regime i Midt-Østen, men det er tatt i Norge.

Nils

04.10.2017 kl.11:14

Dete har da skjedd til all tid. Youtube og nettsider renner over av lignende dokumentasjon fra for eksempel gamle Oslo.

Hva er forskjellig denne gang ?

Er det at man "ukorrekt" dokumenterer den ødeleggelse MSM og politikerne har ført oss inn i. Vel, det trengs.

Jan

04.10.2017 kl.11:18

Det er vel ikke bildene som skaper avstand, men det som er avbildet?

Ismael

04.10.2017 kl.11:23

Judas Iscaroit,

Mener du på alvor at integrering i hjemlandet er løsningen på utfordringen knyttet til integrering av Muslimer i Norge? Selv klart at alle Muslimer ikke er integrerbare.

ingrid

04.10.2017 kl.11:28

Dette er allerførste gang jeg ikke liker bloggen din.

Du må ha misforstått. Hege Storhaug vil bare vise fakta.

Norge ER islamisert, barnehijab MÅ bort, hun gjør det

som skulle ha vært gjort for lenge siden. Da vi dessverre har slike feige politikere, som ikke vil eller

tør se realitetene. vi har allerede svenske tilstander

i Norge, se Stovnerskolen. Så Hege Storhaug gjør det

som ingen andre vil gjøre, da de er feige.

Hun er kjempeflink og vi må støtte henne. Det er ikke

noe galt i å fotografere forandringene i Norge, som

dessverre ikke er så gode i henhold til muslimene i

Norge, og at du er imot dette, skuffer veldig.

Hege Storhaug gjør ikke noe galt, langt i fra, hun

kartlegger situasjonen, og bra er det. Kanskje våre

politikere endelig får opp øynene, før det er for

sent ? Slik som i Sverige VIL vi ikke ha det, men

vi er midt oppi det allerede NOEN må gjøre NOE !!!

Magnus Holmen

04.10.2017 kl.11:29

Antakelig en av de beste artiklene jeg har kommet inn på gjennom nettavisen.

Viser muslimenes sanne ansikt, den vanlige muslimen i gata i Norge.

Vi ser her personen som bærer plagget!

Human rights service skriver jo selv hva begrunnelsen for bildene er..

Ismael

04.10.2017 kl.11:38

Judas Iscaroit,

Mener du på alvor at løsningen på utfordringen knyttet til integrering av muslimer i Norge er integrering i hjemlandet? Det er viktig å erkjenne at alle muslimer ikke er integrerbare og ikke aksepterer norske eller vestlig verdier. Ditt forslag kanskje kan bli nyttig til de som kan ikke integreres eller vil ikke integrere seg. Du må også være klar over at muslimer har like gode alternativer som flytting til rike Arabiske eller Gulf stater.

Knut

04.10.2017 kl.11:45

For noen år siden så bestod Oslos befolkning med 40% fra landet.

Nå er er det nærmere 40% i snitt fra utlandet og i Holmlia er nordmenn i mindretall.

De sier at det kommer 100 000 til Oslo i løpet av noen få år og da vil nordmenn være i mindretall og Oslo er inntatt av fremmede.

Hvem er det som bestemmer dette?

Hvordan skal vi takle de store forskjellene (kultur, etnisitet osv)?

Noen kulturer er totalitære de krever plass (lebensraum) for å eksistere og dermed opptrer det ghettoer.

Nå har vi sett de første sammenstøtene mellom shia og sunnier og så skal vi ikke få det dokumentert av observanter.

Dette er starten på den samme krigen vi har i MØ.

Dette kommer ikke til å gå bra.

Jeg tror at vi som var fra bygda må reise tilbake til hjemplassen av sikkerhetsmessige grunner.

Geir Pettersen

04.10.2017 kl.12:21

Det er vel riktigere å si at det er de som blir tatt bilde av som skaper avstand.

En sak er at mange innvandrere ikke vil assimileres, men de sender ut et sterkt signal om at de ikke en gang vil integreres.

Da blir det for drøyt å rette fingeren mot HRS.

Larsen

04.10.2017 kl.12:48

Vi kan dokumentere økt biltrafikk på veiene, økt flytrafikk, økt nedbør, kulderekorder, varmerekorder,

men nåde dem som vil dokumentere de kulturelle forandringer som skjer i et økende tempo for hver dag som går.

Bildet av 4 personer pakket inn i Islamistuniform skaper ikke avstand mellom dem og oss, det gjør Islamistuniformen i seg selv.

ingrid

04.10.2017 kl.13:32

Du skriver at du ikke kjenner til denne verden. Men

at muslimene har en plan, det er jo kjent. De vil jo

også at Oslo skal hete Medina. Så nå lurer jeg faktisk

på på hvilken side du egentlig er ? Sannheten må

fortelles og Hege Storhaug må støttes. Hun vet mer

om muslimer enn de fleste.

Trondheimshuldra

04.10.2017 kl.14:15

Det er en uhyggelig utvikling at det blir vanligere og vanligere for kvinner i Norge å dekke håret med hijab når de går ut. Hvordan er det mulig at et århundre med framgang på likestilling og sekularisering nå er snudd og vi har en rask økning i antall mennesker som mener at kvinner bør dekke håret når de er ute av huset? Hva er bakgrunnen for dette? Er det Kari Nordmann som har funnet ut at hun skal dekke seg til fordi hun er kvinne? Eller har vi en innvandring som når forandrer våre verdier og vårt syn på kjønn?

Kjell

04.10.2017 kl.14:17

Støtter Hege.....bilde dokumentasjons har blitt brukt i alle år......vi er et lite land og koranens "misjonsbefaling " og sharialovene bør taes på alvor....!

AldriMerAP

04.10.2017 kl.14:21

Norgistan er fortapt uansett og kan ikke reddes. Vi har passert the point of no return for lenge siden. I Oslomabad er etniske nordmenn allerede en minoritet og resten av landets større byer vil også bli som Oslomabad. Det er kun et tidsspørsmål.

At bloggforfatter ikke ser dette er selvsagt en løgn.

mohammedanern

04.10.2017 kl.14:31

https://www.ssb.no/kultur-og-fritid/statistikker/trosamf

Oslos største religion er Islam nå.. Litt rart med norsk kultur arv og ikke ha religions frihet i Norges hovedstad er det ikke?

Ja vel herr statsminister

04.10.2017 kl.14:36

Integrering "jommen sa jeg smør"

Denne katasrofale innvandrings politkken fører til sekulære samfunn, og har ingen ting med integrering å gjøre.

At noen våger å belyse dette er bra, men desverre er de fleste muslimer sosialister og pressen motstander av dette.

Globalisering skal gjennomføres koste hva det koste vil.

At man blir fremmed i eget land er visst ikke så viktig.

At det er tydelig bevist at kriminalitets statestikker øker radikalt, skyves bare under teppet.

Dipper

04.10.2017 kl.14:46

I Norge kan vi velge om vi vil tilhøre en religiøs sekt eller ikke. Det er vårt eget personlige valg. Vi demonstrerer ikke at vi er katolikker, protestanter, hinduer, pinsevenner eller for den saks skyld ateister. Vi holder det for oss selv og følger Norske lover og skikker. Muslimer like å demonstrere og sette seg opp mot våre verdier. I dag på bussen fra Sagene i Oslo kom en mor med to små jenter. En i vogn og en annen kanskje 3-4 år. Begge småjentene hadde hijab. Og i det senere ser jeg oftere småjenter med dette plagget samt Niqab kledde personer i Oslo. Med all fokusering på disse plaggene i media og forbudsforslag mot disse, stiller jeg spørsmål med all respekt å melde, hvem er det som provoserer? Vil de ikke bli integrert i vårt samfunn, returner dem, og la Hege gjøre jobben sin.

Marchus Stensrud

04.10.2017 kl.15:07

Jeg vil også være over loven. HRS ber folk bryte loven og kan da miste statsstøtte.

§ 45c. Fotografi som avbilder en person kan ikke gjengis eller vises offentlig uten samtykke av den avbildede, unntatt når

a) avbildningen har aktuell og allmenn interesse,

b) avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet,

c) bildet gjengir forsamlinger, folketog i friluft eller forhold eller hendelser som har allmenn interesse,

d) eksemplar av avbildningen på vanlig måte vises som reklame for fotografens virksomhet og den avbildede ikke nedlegger forbud, eller

e) bildet brukes som omhandlet i § 23 tredje ledd eller § 27 andre ledd.

Vernet gjelder i den avbildedes levetid og 15 år etter utløpet av hans dødsår.

Einar Nomeland

04.10.2017 kl.15:26

Heksejakten har begynt for alvor.Hege Storhaug misforstås til de grader.Ta for eksempel bildene fra Shiamuslimenes demonstrasjon i Oslo ,foran Stortinget i anledning Ashura.De demonstrerer for oss.Bildet taler sitt mørke budskap.Hva er det det forteller ? Så flere bilder,takk.Som taler bedre enn ord.

Chris

04.10.2017 kl.15:37

De som går med hijab har valgt å bære et av agressiv, militant, invaderende og intolerant isalams fremste symboler. Islam er gjennomsyret av er-du-ikke-under-meg-er-du-mot-meg.

Hijab minner meg om at man ikke får ha søte grisebiler på barneavdelingen på sykehuset. At kristen blir kastet på sjøen på vei over Middelhavet av muslimer som så krever beskyttelse i vårt land. At en tegning får muslimer til å nesten rive ned Oslo, mens terror og massedrapt til allahs ære, knapt gir en skuldertrekning ut over å påberope seg muslimsk offerrolle pga påstått stigmatisering.

Islam er at noen er så krenkbare og har et slikt offerrollemonopol at man tråkker over alle andre for ikke å vekke anstøt.

Man tar bilder av hells angels, nynazister, russ og fulle studenter. Hvorfor skal man ikke få dokumenter islamisering?

Ottar Rakvåg

04.10.2017 kl.16:27

Enig. Et foto sier ikke mye i enhver setting.

Abduallah

04.10.2017 kl.17:13

Helt enig.

Skaperen

04.10.2017 kl.17:59

"Skaper rasisme"

"Skaper avstand"

Nei. Slike ting "skaper" absolutt ingenting, de fungerer kun som bekreftelser på hva folk SER med egne øyne.

Man trenger ingen redaktør, politiker eller journalist for å "skape hat", hat kommer av opplevelser og erfaringer.

Knut

04.10.2017 kl.18:12

Marcus Stensrud:

Du sier det er ulovlig, men legger ut loven,som viser at dette er lovlig. For at et bilde skal kunne hevdes å være av en konkret person så må personen være identifiserbar. Rights.no vil ikke ha særlig problemer med å unngå publisere identifiserbare personer, når deres fokus er islamsk symbolikk i gatebildet.

Selv datatilsynet gikk ut i dag og sa dette var innenfor å gjøre frem til en identifiserbar person er publisert i en krenkende form. Og med krenkende vil en neppe kunne hevde at mediet og bakgrunnen for publiseringen er et argument, bildet i seg selv må vise noe krenkende.

Du tar med andre ord grunnleggende feil og legger beviset på dette ut ved siden av feilen :-)

Cecilie_M

04.10.2017 kl.18:35

Bra tilltak. Synes det er helt på sin plass at man dokumenterer samfunnsutviklinger på godt og vondt.

Laila

04.10.2017 kl.19:52

At det går an. Nordmenn blir avbildet hver dag. Hva er det egentlig du er så imot av det de såkalte ekstreme muslimer sier? Eller er det mer det at det blir fortalt oss? Mener du at alle kvinner i hijab har hatt det ille?? Dette blir bare for dumt. Dette forteller meg at dere egentlig ikke liker at det dokumenteres eller vises frem kvinner i muslimske klesplagg overhodet - og det er meget merkelig når det er noe dere setter pris på. Faktisk er det mer skremmende enn at dere blir fotografert.

Stian

04.10.2017 kl.21:25

Det eneste dette dokumenterer er jo at islam finnes i Norge. Ingen som blir overrasket over det.

Robert

04.10.2017 kl.21:28

Den avstanden du snakker om er det muslimer som har skapt med sin ukultur, religion og sine mange ekstreme handlinger rundt i verden. Og dette er gjensidig! Muslimer liker ikke vår kultur, vår religion og våre handlinger... Så hvorfor flytter de hit? Finnes ingen logisk og fornuftig forklaring på det.

Kåre_Krapyl

04.10.2017 kl.21:34

Bildene viser situasjonen slik det er i Norge i dag. Det er hverken rasistisk eller skaper avstand. Bildene viser at noe er fullstendig galt med integreringen og assimileringen. Forstår at de innvandringspositive ønsker bilder som viser et mer positivt bilde.

Photograph

04.10.2017 kl.21:39

Har allerede tatt fram kameraet og gjort det klart.

Klart det er legitimt å dokumentere kulturendringer i et sammfunn. Det har vært gjort i uminnelige tider. Det er viktig arbeid. Skal fremtidens samfunn stakes ut MÅ vi ha klarhet i hva som har skjedd.

NB! Snart er det valg igjen. Da blir det viktigere enn noen gang å velge rett.

Vi vet nå hvilke politikere som vil HIJABISERE samfunnet vårt.IKKE gi de en snøballs sjanse i helv*** til å gjøre det.

Stå på Storhaug. Vi støtter deg!

Tony

04.10.2017 kl.21:52

Ingrid og Laila Spot on!

Egil

04.10.2017 kl.21:53

For å unngå at det blir tatt bilder av ikke-muslimer, bør Norge innføre lover som påbyr muslimer å gå med et synlig merke på seg, f.eks. en gul stjerne..Nja, det merket er vel oppbrukt, så kanskje en rød halvmåne

Stian

04.10.2017 kl.21:54

Bildene viser ikke situasjonen slik den er i dag, den viser den lille delen fotografen ønsker at du skal se.

Ekte Norsk

04.10.2017 kl.21:58

Du er innvandrer, og trenger derfor ikke bekymre deg om innvandring til Norge, og du skal heller ikke uttale deg om det. Det er nemlig verken ditt problem,eller ditt ansvar. Jeg er etnisk norsk, og sier til deg : Du trenger ikke å dra HJEM, men du kan ikke bli her, Takk for besøket. Er det trygt i ditt hjemland nå? Da kan du dra hjem, men du kan ikke bli her. Norge for nordmenn. Det finnes norsk olje, norske jordbær, norsk sommer, og norsk vinter. Det å være norsk er ikke å være nordmann. "Det norske folk", og den "norske befolkning" er to helt forskjellige ting. Hvis du har norske forfedre, så er du nordmann. Hvis dine forfedre kommer fra et annet land, slev om det er for mange generasjoner siden, så er du ikke nordmann. Hvis du føler det ukomfortabelt med at kvinner ikke går dekket til, så kan du ikke bli her. Good riddance.

Shahram Shaygani

04.10.2017 kl.22:16

Ekte Norsk: dette var meget innholdsrik lesning?? Takk!

Shahram Shaygani

04.10.2017 kl.22:20

Ekte Norsk: lurte på en ting til; hva hvis en av foreldre norske? Eller hvis en av dem er norsk-amerikaner?

04.10.2017 kl.22:13

Heia Norge.........

Stå på Hege.

Jon Faller

04.10.2017 kl.22:14

Har det slått deg at vi kanskje ikke vil ha de broene du og Støre og Stoltenberg snakker om? De som etter karikaturstriden ville "bygge broer av forståelse til fremmede kulturer" som brenner sine kvinner og våre ambassader? Husker du?

Vi vil ikke ha det fordi det er broer tilbake til et primitivt stadie vi i den utviklede del av verden oppfatter som tilbakestående og tilbakelagt. Vi er ferdig med det, og vi skal ikke tilbake dit. Det er derfor vi kalles "utviklet". Så hvis du vil reformere dette primitive og kulturelt tilbakestående religiøse tankegodset (i stedet for å avvikle det - som hadde vært en smule mer intelligent) - så kan du gjøre det i de landene dette tankesøppelet bor i og kommer fra - ikke her.

Jon Faller

04.10.2017 kl.22:16

Har det slått deg at vi kanskje ikke vil ha de broene du og Støre og Stoltenberg snakker om? De som etter karikaturstriden ville "bygge broer av forståelse til fremmede kulturer" som brenner sine kvinner og våre ambassader? Husker du?

Vi vil ikke ha det fordi det er broer tilbake til et primitivt stadie vi i den utviklede del av verden oppfatter som tilbakestående og tilbakelagt. Vi er ferdig med det, og vi skal ikke tilbake dit. Det er derfor vi kalles "utviklet". Så hvis du vil reformere dette primitive og kulturelt tilbakestående religiøse tankegodset (i stedet for å avvikle det - som hadde vært en smule mer intelligent) - så kan du gjøre det i de landene dette tankesøppelet bor i og kommer fra - ikke her.

Hilsen en sykepleier spes adm med over 30 års fokus på psykiatri, etikk, mental folkehelse og religionskritikk, og som har behandlet religiøse vrangforestillinger i årevis.

Stian

04.10.2017 kl.22:25

Ekte norsk: Det er det flaueste innlegget jeg har lest på lang tid. Så utrolig trist. Akkurat som at dine forfedre ikke kom fra et annet land? Hva har du gjort for å fortjene å være her mer enn noen andre?

Jens

04.10.2017 kl.22:38

Et bilde sier mer en tusen ord.

At den angivelige psykoanalytikeren hevder at bilder ikke sier et eneste ord lyver på en måte som ingen nordmann svelger.

Jan J

04.10.2017 kl.22:51

Jeg begriper ikke hvorfor allverdens muslimer skal rømme til ikke-muslimske land når det finnes en mengde muslimske land. Jeg er så bekymret for hva mine etterkommere må oppleve, spesielt jentene. Hvorfor i h***** skal landets etniske befolkning byttes ut? Her jeg bor, Løvstakken i Bergen, ser jeg aldri norske barn lengre, hører og ser sjeldnen nordmenn.

nyttigidiotanyone?

04.10.2017 kl.22:51

Flott støtte du mottar fra leser"gruppen" din Sharam :)

Artig å se "debattanter" som deg og Bandhey, som tror at dere virkelig holder mer verdi, enn nyttige, selvforaktende idioter, for de politisk brune.

Laila

04.10.2017 kl.23:03

Jeg syns det er merkelig å påpeke at muslimer og de med muslimske klesplagg også er mennesker med verdi og at de også har hatt sine problemer.... Er vi ikke alle det? Har ikke mange opplevd mye fælt i livet? Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal se bedre på muslimer enn andre og hvorfor det å ikke ville ha islam her betyr at vi ikke ser menneskene i Islam? Hvorfor denne koblingen mellom mennesker og islam? Man kan jo si det samme om de verste forbrytere, at man må se mennesket bak og at de har opplevd mye fælt. Det betyr vel ikke at vi skal akseptere at de kan gjøre som de har gjort eller har de meningene de har - om de er til bryderi og hinder for oss andre.

Berit Jacobsen

04.10.2017 kl.23:24

La meg bare innrømme det: Jeg føler meg som en fremmed i landet hvor jeg har vokst opp og levd et langt liv. Når jeg i bybildet ser kvinner og småjenter inntullet i klær som demonstrerer den ideologi de bekjenner seg til blir jeg rett og slett lei meg.

For meg signaliserer det mangel på respekt for det landet de etter eget ønske har valgt å bosette seg i, og for oss innbyggere som har tatt vel imot dem for å hjelpe dem.

Det oppfatter jeg som tegn på forakt og utakknemlighet, og jeg føler det som en krenkelse av mitt kjære fedreland!

Stian S

04.10.2017 kl.23:46

Ikke mange dagene siden lille Molde også fikk smake på den herlige islamske multikulturen når en ung muslimsk mann går amok på en afrikaner for å ha gått sammen med, og snakket med en hijab-dame. Alt såklart hysjet ned av lokale media og alle kommentarfelt stengt når man skjønner hvem og hva som står bak, da byen ser mer ut som Mogadishu enn Molde på dagtid.

Vennligst fortsett å dokumentér, slik at alle får med seg elendigheten islam fører til - selv om det starter med små drypp.

Erlend

05.10.2017 kl.00:34

Ekte norsk: For en kvalm kommentar. Du snakker ikke for resten av oss. Sannsynligvis har artikkelforfatteren bidratt med mer positivt til det norske samfunn enn du noen gang vil gjøre.

For en tulling du er....

Bengt

05.10.2017 kl.00:35

Sharam Shaygani.

Jeg tror mange nå har mistet sine tidligere positive illusjoner om deg som psykoanalytiker og som skribent når du kan få deg til å komme med dette klossete forsøket på å kneble Hege Storhaug eller aktivt bortforklare et alvorlig problem.

Du snakker om et bilde som "skaper avstand" men samtidig underslår du elegant å "analysere" hva artikkelen fra HRS egentlig belyser og setter fingeren på.

Det eneste du har oppnådd med denne artikkelen er å skape stor harme og bekrefte at heller ikke du ser den store elefanten i rommet.

Jeg oppfatter deg nå som en feig person som ikke vil se eller innrømme hva alvorlige kulturforskjeller kan bety av store problemer for oss i Vest-Europa.

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.09:48

Bengt: jeg har aldri skrevt for å bli populær og jeg er ikke redd for å si hva jeg mener ??

Hilde

05.10.2017 kl.01:12

Vi er på god vei til å underkaste oss i redsel for hva som skjer hvis vi ikke gjør det. Integrering er det vi kommer til å bruke mest penger på i fremtiden, også fordi vi er redde for hva som skjer hvis det ikke prioriteres. Synes det er et bra tiltak å få se hvor raskt samfunnet endrer seg. Får kanskje øynene opp for de som arbeider med integrering.

05.10.2017 kl.02:28

"Sier et bilde mer enn tusen ord?"

Nei, Shahram Shaygani, absolutt ikke, men bilder forteller noe om forskjeller, om kulturer, hvordan de kommer til uttrykk-- og ikke minst, resultatet av den kulturelle egenart. Kort sagt, bilder trenger ikke ord, de står alene i all sin gru og glede!

Som innvandrer har du selvsagt forståelse for at islam og muslimer kolliderer ganske kraftig med vår kristendom, våre moralbegrep, oppførsel og verdigrunnlag. Man skal være ganske blind for og uinteressert i samfunnets forandring i Norge

etter at islam og muslimene har satt sitt preg på omtrent alle områder i stadig større grad, de siste 20-30 år. Ser vi til Sverige så er det, i tillegg til et ruinert samfunn, fullstendig i hendene på muslimer, med sine No-go-soner spredt over hele landet, hvor verken politi eller myndigheter tør å bevege seg. Det er godt mulig at det fins et håp om at

Norge kan unngå den svenske kapitulasjonen for muslimenes krigføring, men tilstander i Oslo, Bergen og Drammen tyder på at vi er på full fart mot kaoset også her. Det er godt mulig at du som muslim kjemper for å unngå de drastiske tilstander lik Sverige, men da må det andre våpen til enn ord. Bilder er en bra greie til å fortelle noe om virkeligheten, om bilbranner forårsaket av muslimer, voldtekter likeså, (Sverige er blitt verdens voldtektsland nr,1 etter at innvandrende muslimer økte i antall) Hvis du som samfunnsinteressert vil gjøre noe effektivt mot de muslimske innvandrernes livsførsel så begynn med å få fjernet dødstruslene i koranen og pålegget til muslimer om å utrydde alle ikke-muslimer. Som praktisk menneske fatter du sikkert hvor håpløst oppgaven er å gjøre muslimer til "Norske" , endre deres livssyn og til et ikkevoldelig liv. Hvis derfor Hege Storhaug kan vise i bilder hvilke uhyrligheter vi står overfor, gjør hun en innsats det står respekt av. Som truet av vold fra hver eneste muslim som tror på koranens ord, er bilder et lite, men nyttig svar på muslinenes permanente krigserklæring!

flaut

05.10.2017 kl.02:39

Og tekkes innvandrere å dulle med dem er vi gode på her i norge. De har jo rettigheter i forhold til nordmenn som vi "heldige" bare kan drømme om. Hus, abnorme trygder, null krav, førerkort, bil, ja de har vel førsterett på de fleste områder.

Du psykiater snakker så vart om norge, men du har glemt at norge har også et folk kalt nordmenn. Avstanden imellom oss skaper dere vel så godt selv, "integrert" eller ikke.

Det er vel sånn at det er når man treffer spikeren på hodet at sauene og ulvene breker og gjør.

Var innom et shoppingssenter i 5 min i Tr.heim i dag det,ble så mye hijaber på den tiden, at jeg måtte hjem og ta meg en rivotril.

Æ må si som ho Eli: Æ bli reidd, for mange av våre nye gir regelrett faen i nordmenn. Bare se på kriminalitetsstatistikken. Men å diskutere ut i fra virkeligheten og sette halen på grisen, burde man kunne gjøre. Men ikke nå lenger.

Geir

05.10.2017 kl.05:30

Hehe, ser du er ute med taqiya igjen nå, Shahram. Du vet at du ikke lurer noen, ikke sant?

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.14:32

Geir: så trist verden du lever i Geir

Stomperud

05.10.2017 kl.07:02

Jeg synes det er betenkelig hvis SSI får statsstøtte, denne type splittende retorikk som fremmes her, av en leder for en obskur organisasjon synes jeg virker motsatt av det SSI hevder å ha som mål.

Videre kan man stille spørsmål ved deres virke, det synes mer som at de har feilet og skyver ansvaret over på nordmenn. Jeg er ikke interessert at mine skattepenger skal gå til finansiering til slike organisasjoner som brukes av utlendinger til å fremme undergravende politikk (som integrering faktisk er) mot oss og vårt samfunn.

For å si det rett ut, andre som har lovlig immigrert til Norge opp igjennom alle tider har helt fint klart å ASSIMILERE seg på egenhånd og har ikke trengt diverse statsstøttede organisasjoner og egne forskere, tiltak og tilrettelegginger.

Hva er egentlig formålet her?

Hvorfor skal vi betale for at fremmede skal drive med undergravende arbeid mot oss, er det ikke bare å assimilere slik som alle andre?

Har denne (og andre NGO'er) noe som helst å vise til som forsvarer offentlig støtte?

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.09:45

Stomperud: Får SSI statstøtte? Det viste jeg ikke ??

Kristine

05.10.2017 kl.09:21

Dette kan sammenlignes med å ta bilder av Ola Nordmann som sitter på en uterestaurant og drikker øl, for å finne ut hvor mange alkoholikere det er i Norge.

Svein

05.10.2017 kl.10:17

Å ta bilder av muslimer bidrar lite til å synliggjøre muslimsk innvandring all den tid det stort sett er kvinner med hijab eller andre typiske muslimske klesplagg som er lett "synlige" i gatebilde. Muslimske menn går stort sett kledd som Nordmenn. Når det er sagt så er det liten tvil om at Norge påvirkes negativt av all muslimsk innvandring, og fortsetter den muslimske innvandringen på dagens nivå uten at noen setter på "bremsen" så vil Norge om 40-50 år være et lutfattig muslimsk land. Skrekk og Gru for restene av den Norske befolkningen. De får det ikke lett.

Ulf

05.10.2017 kl.10:28

Legger merke til at de fleste "skapnaziene" skriver med skrivefeil. Det vitner om lav intelligens, og som høyt utdannet nordmann (ja, det heter nordmann, og ikke Nordmann midt i en setning) støtter jeg økte ressurser til utdanning for å øke skriveferdighetene.

Ellers så liker jeg kvinner, og nå vet jeg at mine "likesinnede" landsmenn snikfotograferer, så hvorfor kan ikke jeg snikfotografere deilige kvinner?

Bengt

05.10.2017 kl.13:11

Shahram.

Om du ikke er redd, eller ikke ønsker å bli populær, er ikke det jeg ønsker å diskutere med deg.

Men, vil DU diskutere Hijab og hva dette islamske signalsymbolet egentlig står for? Det er vel Hijaben som er et sentralt tema også her på tråden. Man kan videre slå fast at Hijaben er en viktig del av dagens Islam og gjenstand for store diskusjoner om kulturforskjeller.

Du skriver om kvinnen i 60 åra som har opplevd så mye vondt i sitt hjemland, som et "takknemlig" for å bo her, men som allikevel ikke vil fjerne sin hijab. Hvorfor reiste hun da helt opp til lille Norge for å unnslippe diskrimineringer eller annet vondt når Hijaben faktisk representerer det samme,- som et symbol på kvinnediskriminering og annet vondt?

Og hvorfor all denne trassen og motstanden fra mange muslimske kvinner som ser det som ytterst viktig å få fortsette å bære sin hijab i det offentlig rom?

Videre skriver du:

"Det står ikke i pannen til en innvandrer hva slags verdier han eller hun står for".

Det er ubegripelig at du her kan komme til denne konklusjonen når Hijaben skjuler pannen og så klart signaliserer hva slags kulturelle verdier den står for.

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.14:28

Bengt: ikke lest mine tidligere blogger om hijab. Er du for sekularisme eller ikke? Sekularisme betyr ikke at du skal fjerne det du ikke liker med makt, generalisering eller stigmatisering. Jeg liker heller ikke hijab, men jeg (fordi jeg er for sekularisme) må tåle en som vil gå med den i det offentlige rom. Så lenge den personen ikke har krenket en annen har man religionsfrihet i Norge. Litt rart at jeg som er innvandrer må minne deg om

Hanuman

05.10.2017 kl.14:20

Hei Ulf.

Godt at du med høy utdannelse kan skrive godt norsk.Synd at

lang skolegang ikke gjør deg klokere.Leser du,document.no,vil

du se at de med skrivefeil har rett i sine argumenter.Ingen tar document.no på sak.

Det blir usakligheter som skapnazi o.s.v.

Trangen du har, som høyt utdannet, til å snikfotografere kvinner forbauser meg ikke.

Erlend

05.10.2017 kl.14:31

Geir, så hva er greit for en moderat muslim å kommentere på for deg da?

Laila

05.10.2017 kl.14:51

Kan noen fortelle meg hvor de moderate muslimene henter sine tekster fra? Helt latterlig å kalle noen moderate muslimer. Alle muslimer har kun en tekst å forholde seg til og det betyr at de alle følger tekster som ikke er i samsvar med vestlig liv overhodet. Helt ubegripelig at man ennå ikke har fattet det. Man er ikke født som muslim, det er ikke genetisk, eller noe man er nødt til å være. Liker man ikke tekstene i Islam er det faktisk bare å melde seg ut. Selv om det er dødsstraff for det! Men her i vesten er det ennå vestlige regler som gjelder for drap.

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.15:00

Laila: helt feil! Det finnes en stor gruppe som hverken tror bokstavelig på koran, eller annen form for religiøse tekster som kaller seg for kulturelle/sekulære muslimer. Disse blir også dømt av personer som deg. Du har laget deg et fantasibilde av "muslimer" og åpenbart klarer ikke å se nyanser. Er alle nordmenn kristne? Mange ville ha sagt ja, uten at de egentlig "tro" på bibelen.

svein andersen

05.10.2017 kl.15:13

Våre evt fiender må registreres. En nordmann vil alltid være nordmann med hjertet for Norge. En muslim vil også alltid være muslim med hjertet for ideologien islam. Noe annet er naivt. Noen få avhoppere vil alltid finnes på begge sider.

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.15:19

svein andersen: helt uenig!

Laila

05.10.2017 kl.15:23

Sharam Shaygani: jo, det du sier der er bare tull. At mange nordmenn er dumme betyr ikke at det er noe som heter kulturelle/sekulære muslimer. Hva mener du med det? Og igjen; hvor henter de sine tekster fra? Hva i Islam er det de støtter og lever etter? Hva er poenget med å være kulturell/sekulær muslim?

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.15:33

Laila: jo det gjør det, men det er vanskelig for deg å godta dette fordi du ønsker å ha en masse eller en homogen gruppe, det er fordi at i din virkelighetsoppfatning finnes ikke noe nyanser. Vet du hvor jeg henter mine fleste ideer og tanker fra når det gjelder denne bloggen. Hverken Koran eller Hadith, men fra Sigmund Freud (som var en sekulær/kulturell jøde).

Laila

05.10.2017 kl.15:53

Sharam Shaygani: jeg kan ikke se at jeg har fått svar på mine spørsmål! Jeg blir helt matt. Det er da ikke slik at man ikke svarer fordi man tror det og det om den som spør.

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.16:02

Laila: Jeg svarte på det første nå skal du få svar på det andre. Få det med deg: Du har ikke lov å definere meg eller andre for hva vi er. Kulturell muslim kan bety mange ting, men for meg betyr at jeg anerkjenner at jeg kommer fra en muslimsk familie og kultur, at jeg har vokst opp med religionen islam. Det betyr ikke at jeg leser bare koran eller hadith. Men jeg skriver ikke her som en muslim, men som en sekularist. Min identitet ligger dypt inn i den sekulære tradisjonen enn den religiøse. Har du hørt om sekularisme?

Bengt

05.10.2017 kl.16:33

Shahram. Jeg er for sekularisme, men er motstander av knefall for å utøve den. Du tar det for gitt at bruk av Hijab ikke er et krenkende signal for andre. Det er en arrogant holdning. Like selvfølgelig, og med dokumentert empiri kan jeg hevde det motsatte.

Les overskriften på din egen blogg om å "skape avstand".

Den overskriften er et praktfullt eksempel på den avstand du selv skaper ved ikke å diskutere elefanten i rommet.

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.16:39

Bengt: Bengt: les tidligere bloggene mine. Du og jeg kan være så mye motstansder av hijab, kippa, turban eller hva du vil. For meg finnes en grense for hva en kan tillate seg når det kommer på ting man ikke liker. Grensen for meg er sekulære verdier! I dem finner vi religionsfrihet og menneskeverd. Det gjelder de jeg er uenige med i saker også.

Laila

05.10.2017 kl.16:55

"Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.16:02

Laila: Jeg svarte på det første nå skal du få svar på det andre. Få det med deg: Du har ikke lov å definere meg eller andre for hva vi er. Kulturell muslim kan bety mange ting, men for meg betyr at jeg anerkjenner at jeg kommer fra en muslimsk familie og kultur, at jeg har vokst opp med religionen islam. Det betyr ikke at jeg leser bare koran eller hadith. Men jeg skriver ikke her som en muslim, men som en sekularist. Min identitet ligger dypt inn i den sekulære tradisjonen enn den religiøse. Har du hørt om sekularisme?"

Dette blir bare verre og verre. Hvor har du hjemmel for å si at jeg ikke har lov til å definere deg eller noen andre? Og her bekrefter du altså at islam ikke bare er religion. Jeg har da heller ikke spurt deg direkte! Jeg spurte hva som var en moderat muslim. Og hva er poenget med å være moderat, eller kulturell/sekulær muslim?? Du sier at mange nordmenn kaller seg kristne selv om de ikke leser bibelen, men det er det nok få nordmenn som gjør - altså kaller seg kristne. Men vi er alle født i et kristent land. Vi går da ikke rundt og kaller oss moderate kristne, eller kulturelle/sekulære kristne. Det høres nesten ut som om det er tvang å være muslim!

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.17:02

Laila: nei jeg er klar over det at nordmenn ikke definerer seg det. Men jeg vil gjerne kalle meg kulturell muslim, trenger egentlig ikke å begrunne det for deg eller noen andre, men siden du er nysgjerrig: jeg tror det er ekstremt viktig at muslimer ikke definere som en homogen gruppe. Derfor understreker jeg dette, men som sagt hvis du spør meg hva er det jeg brenner sterkest for islam eller sekularisme, vil svaret mitt uten tvil bli sekularisme.

Ole Andersen, Hansen Jakobsen

05.10.2017 kl.17:05

Er uenig med Shahram Shaygani i hans innlegg. Har vondt i magen bare ved å lese hva han skriver.

Er også uenig med "Ekte Norsk" Må le litt. La oss få teste DNA-et ditt opp mot verdens befolkning. 100 prosent norsk er du ikke!

Min familie har røtter i Norge tilbake til 1600-tallet. Samtidig på den andre siden er røttene ned i sørlige breddegrader, ooops til 1200-tallet.

Når det er sagt. Min mening er ja til "gatejournalistikk" på samme måte media ba oss om å sende inn bilder av det verste veihull, ref. vegstandard. Dårlige veier fører til flere ulykker.

Dårlig veistandard er en tydelig gjenganger i årsaken til ulykker med tungtransportkjøretøy, viser rapporter fra Statens havarikommisjon. Tenk at de fikk lov å fortelle oss det?

Hva er galt å ta bilder?

Ulf

05.10.2017 kl.17:06

Hanuman.

Lavt utdannete som deg evner ikke å forstå ironi. En av grunnene til at jeg som høyt utdannet ønsker multikulturelle impulser, er at jeg da slipper å måtte tvinges til å bare forholde meg til mindre intelligente landsmenn uten samme interesser og nivå på for eksempel diskusjoner. Se på engelsk fotball: Hva hadde den vært uten utlendinger? Jo, da hadde vi trodd at middelmådigheter som Nathan Redmond hadde vært superstjerne.

Jeg sitter og håper at snikfotografene blir selv snikfotografert av en eller annen sosiologistudent, som et ledd i studier av inn- og utgrupper, og hvordan de responderer og slikt.

Til slutt så skjønner jeg ikke hvorfor det er så vanskelig å innrømme at enkelte er rasister, altså at man setter sin kultur og rase over andres. Som ateist forstår jeg ikke hvorfor kvinner går med hijab, men heller ikke hvorfor noen ber bordbømn. Jeg velger å respektere begge tilfeller, men ber samtidig om at motparten gjør det samme om jeg er motpart.

Konklusjon: Hele denne debatten om snikfotografering handler om en slags moral. Det handler om at en gruppe gjennom en slags bilde-collage skal stemples som noe negativt for en majoritet som utelukkende skal etterpå stemples som positiv og enestående moralsk overlegen?

Ikke glem at den "muslimske" verden også er dominert av det multikorporale økonomiske hegemoniet, som vil at alle kjøper alt av samme selskaper. I det større bildet er dette mer truende, enn om visse kjerringer går med hijab, eller om en kristen pastor forteller at du må gjøre sånn og sånn.

Svein

05.10.2017 kl.17:12

Ulf påpeker at de fleste skapnaziene skriver med skrivefeil. Dårlig formulert setning. Hmm ... De har lav intelligens osv... På seg selv kjenner man andre.

Stian S

05.10.2017 kl.17:18

Hva innebærer det å være ?kulturell muslim??? Betyr det at du er bare litt enig i sharia, pedofili, massedrap, jødehat, og alt det Muhammed sto for? Og hvor kommer «kulturen» din i fra?

Kan man fint være «kulturell nazist» også?

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.17:20

Stian S: Meget interresant!

Laila

05.10.2017 kl.18:08

Å være rasist betyr ikke at man setter sin egen kultur over andres! Men at man snakker nedsettende og hånende og hatefult om andre. Ikke at man sier at norsk kultur er bedre en islamsk kultur! Man har helt rett i at det er mange dumme nordmenn som baner vei for sin egen undergang. Jeg skjønner fortsatt ikke vitsen med å late som man er litt muslim. Fordi om man er oppvokst i et islamsk land eller hjem trenger da ikke bety at man er muslim! Like lite som det betyr at man er kristen om ens foreldre var kristne.

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.18:13

Laila: Jeg kan leve med det at du ikke fordtår det??

Laila

05.10.2017 kl.18:23

Det jeg forstår med å være litt muslim; eller kulturell/sekulær muslim eller såkalt moderat muslim er at det bare er lureri for å få folk til å lettere akseptere muslimer og islam!

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.18:30

Laila: som du vil?? Man ser sine egne projeksjoner på verden av og til.

Ulf

05.10.2017 kl.20:13

Laila, lol!..

Hva er problemet med innrømme at du er rasist? Er det egentlig noe å skamme seg over? Du har jo mange med deg? Ville du ikke følt deg enormt stolt og sterk? Er det ikke en styrke at dere til slutt greier å organisere dere? -Eller er det vanskelig for deg, når en landsmann eller en annen nordmann som jeg (eller heter det Nordmann med stor 'N'?) er over ditt nivå + ikke er på bølgelengde?

Hadde det vært best om en som jeg hadde forsvunnet i en slik debatt? Vennligst svar på mine spørsmål, i stedet for å begynne med en slags moralisering først!..

Ole Andersen, Hansen Jakobsen

05.10.2017 kl.21:26

Shahram Shaygani: Les mitt innlegg en til gang. Har ikke sagt det du påstår, at jeg er 100 prosent norsk. Hvordan kan du si noe sånt?

Shahram Shaygani

05.10.2017 kl.21:34

Ole Andersen, Hansen Jakobsen: beklager jeg misforsto. Nå er mitt svar slettet

Ulf

05.10.2017 kl.21:44

Svein:

Føler deg truffet som nordmann (eller som 'Nordmann" med stor forbokstav? -Vet du forskjell på egennavn og fellesnavn?)?

Dere neo-nazier har så mange skriveleifer at det er dét jeg oftest henger meg opp i når jeg leser deres svært så "intellektuelle" innlegg.

Stian S

06.10.2017 kl.00:36

Ulf,

Hvorfor all verden bruker du bindestrek før "Vet du forskjell.."??

Du er nok beviset på at et esel kan drasse rundt på masse bøker. Et arrogant et som sådan. Kos deg med utdannelsen din du.

Irene Myrbostad

06.10.2017 kl.00:42

Forstemmende og i grunnen bare heltrist å oppleve kvinner skjult i niqab på gaten i Oslo. - Eller i London og andre europeiske steder, for den saks skyld. Langs Oxford Street støtte jeg på gruppevis av dem sist jeg var der. Jeg er nok blant dem som ikke lar meg veldig lett forføre av ytre sett såkalt "fargerike" eller "eksotiske" fenomener som noen sikkert velger å oppleve dette som. For meg er det rett og slett et signal om at Saudi-Arabias islam (wahabbismen) som i virkeligheten synes å bre om seg i vårt hittil så greie og fredelige Norge (og øvrige vesten). Niqabbruken er i virkeligheten innførsel av reinspikka religiøs-politisk fascisme i mine øyne.- Barnehijaber? Ille! Niqab, burka og barnehihab (16 års grense) bør rett og slett forbys ved lov i Norge.- Kjenner tristhet over en samfunnsutvikling som tilsynelatende er kommet i aktiv revers, her representert ved et økende behov for hard core muslimsk identitet. Multikulturalisme skulle by på et positivt, relasjonelt og medmenneskelig sett utviklende potensiale i utgangspunktet... Det aktivt uforsonlige i hvordan såkalt muslimsk identitet markeres ved disse kleskodene, er ikke særlig betryggende. En kommunisert negativ undertekst som man liksom i toleransens navn ikke bør sense?

Shahram Shaygani

06.10.2017 kl.08:06

Irene Myrbostad: Takk for svar, alt du påpeker her har jeg skrevet mye om. Jeg er sterk motstander av tildekning av kvinner i alle form (se mine tidligere blogger). Jeg skriver om metoden som HRS bruker nå. Jeg mener at denne metoden er etisk/moralsk forkastelig. Den vil ikke bidra med integrering, tvert om mer avstand.

ACAB

06.10.2017 kl.11:15

Muslimer må deporteres. De er kreft i europa og passer ikke inn. Send svina hjem.

Irene Myrbostad

06.10.2017 kl.11:43

Hei Sharam. Sjekket rights.no raskt igår, men fant i farten ikke noe fotomateriale som underbygger at HR-prosjektet skal være (blitt) et problem og skape avstand - altså mer enn dette kleskodefenomenet allerede gjør helt av seg selv. Mulig jeg ikke fant de riktige tingene? I denne debatten er det viktig å ikke underkjenne det økende ubehaget og frykten som oppstår i møte med "spøkelseskladdene". Det er naturligvis selve denne spesielle kleskoden som skaper den sosiale avstanden. Nordmenn flest ønsker å være greie, men det vil være en grense for når denne greiheten går over til å bli krampaktig og hul, og det vil være begynnelsen på en fallitt. Og jeg oppfatter dessuten at nettopp avstand er en tilsiktet (religiøs-politisk) intensjon fra disse menneskene. Derfor mener jeg at ansvarliggjøring må til - myndighetene må kreve at maskering og barnehijab ikke er tillatt - og klare å argumentere forståelig for det også.

Shahram Shaygani

06.10.2017 kl.11:59

Irene Myrbostad: Litt mer om HRS sin "journalistikk"! Et hovedprinsipp i journalistikk er nøytralitet og objektivitet til det man dokumenterer. Hvis en skulle lage et dokument om hvordan folk kler seg i Oslo, kunne man plassert tilfeldige kameraer i forskjellige plasser i byen, tatt bilde i visse tider. Så kunne man starte en analyse av bildene, kunne se for eksempel på livet som rører seg og diskutere fenomener. Dette er ikke et objektivt og nøytralt prosjekt, tvert i mot. HRS vil at folk skal ta bilde av kvinner som har kledd seg i trå med sine religiøse overbevisninger deretter utnytte disse bildene som propaganda for sin egen sak (en pågående islamsk innovasjon av Norge). Dette er misbruk av journalistiske metoder ( det minner meg om juksing i forskning). I istedenfor den arrogansen som HRS viser nå, burde de gå i seg selv og tenke litt. Jeg vet ikke om HRS bryter loven, men de bryter og krenker menneskeverdet og handler umoralsk.

Ulf

06.10.2017 kl.21:24

Stian SS:

Bindestrek brukes ved kommentering av egne tanker, o.l.

At du synes jeg er arrogant som et esel gir jeg blanke f@en i.

Berit Jacobsen

06.10.2017 kl.23:24

Kommentaren fra Irene Myrbostad kl.11.43 i dag er helt dekkende for hvordan mange av oss "etnisk norske" oppfatter enkelte muslimske kvinners bekledning.

Du svarer med å kritisere HRS sin "journalistikk", og gir en leksjon om hovedprinsippet i journalistikk som er nøytralitet og objektivitet.

En ting er at det må være de færreste av vår tids medier som følger dette prinsippet, da de fleste har en åpenbar politisk slagside, men ditt svar på hennes vel formulerte kommentar er vel det vi i den eldre garde kaller "Goddag mann økseskaft", og fremstår hverken som nøytralt eller objektivt.

Shahram Shaygani

07.10.2017 kl.06:25

Berit Jacobsen: Om det du skriver om media er sant, så fortsatt er den metoden HRS bruker uetisk og umoralsk, men først og fremst mot sekulære verdier som jeg er trofast til. Dette tiltake er heller ikke integrerende.

Shakeel Rehman

07.10.2017 kl.01:08

Dette er helt saklig kritikk av HRS fra Shahram. Vi som er sekulære og liberale kan ikke akseptere slikt gruppetenkning. Veldig synd at HRS ikke ser dette og spiller seg bort.

Vi i SSI jobber med inkludering og antidiskriminering.

Som en test er det bare å bytte ut innholdet med hudfarge, kjønn, legning eller funksjonshemning. Jeg har gjort ett forsøk:

"Norge endres raskt. Homofili/ateisme dominerer mer og mer det offentlige rommet. Vi fremmedgjøres. Bli med i et unikt prosjekt for å dokumentere vår samtid.

Vi lever i en tid med svært raske kulturelle endringer. Homofili/ateisme reiser seg. MSM og politisk lederskap snur ryggen til. Vi gjør ikke det.

Vi vil i tiden fremover hyppig benytte det visuelle for å vise våre lesere hva som skjer med vårt kjære Norge. Homofili/ateismes fremvekst går raskt. Det ses hver eneste dag i våre større byer, ikke minst i hovedstaden.

Vi ønsker bidrag fra hele Norge. Bli med på dette helt unike prosjektet! Send foto til post@rights.no

Dagens foto er fra Tøyen, Oslo indre øst, september 2017. Takk til rights-leser for flott bidrag!"

Berit Jacobsen

07.10.2017 kl.11:36

Beklager Shakeel Rehmann, ditt forsøk på å bytte ut personer som skiller seg helt ut i bybildet ved en bekledning som til forveksling ligner "spøkelseskladden" - med homofile og ateister, var ikke særlig vellykket...

Om en homofil mann med helskjegg og hår på brystet vandret rundt i gatene med utringet rosa kjole ville det selvfølgelig vakt oppsikt, men vanligvis er det ikke synlig i bybildet hvem som er homofile eller ateister.

Og her er vi ved sakens kjerne:

Norge er blitt et land med innbyggere fra mange forskjellige nasjonaliteter, kulturer og religioner uten at det synes visuelt i bybildet.

Med et unntak:

De muslimske kvinner som etter eget ønske eller tvang går ikledd antrekk som fremmedgjør dem, med den følge at de skiller seg ut.

Personlig går ikke jeg og bekymrer meg for "islamisering" av landet vårt, ikke foreløpig, men vi ser både her og i andre europeiske land at uskikken med tildekking av muslimske kvinner er på fremmarsj, og det bekymrer meg.

Norge legger stor vekt på integrering av nyankomne innbyggere, og da er det synd at enkelte med sin bekledning viser så tydelig at de bekjenner seg til en helt annen ideologi enn det åpne frie samfunnet Norge er.

På den måten er det ikke vi som fremmedgjør dem, de fremmedgjør SEG SELV!

Altså velger de selv å skille seg ut i bybildet, og så vil dere ha det til at det er "ufint" å vise dette på bilder?

Skriv en ny kommentar

hits